VIDEO FOTO – Godzilla a cucerit Piaţa Mare în prezenţa a zeci de mii de sibieni

0 1.050

Celebrul personaj de film, Godzilla, a cucerit vineri seara Piaţa Mare din Sibiu, în prezenţa a zeci de mii de sibieni care au aplaudat prestaţia francezilor de la Plasticiens Volants care fac senzaţie la Festivalul Internaţional de Teatru cu păpuşi gonflabile uriaşe. Artiştii francezi şi păpuşile uriaşe vor reveni în Piaţa Mare, duminică.

„O lume nebună” a umplut Piaţa Mare din Sibiu 

Artiştii francezi ne-au demonstrat că un peşte tropical poate zbura alături de un papagal, desigur sub forma unor păpuşi gonflabile. „La începuturi, Pământul era nelocuit, animalele trăiau libere, fără prezența vreunui om. Un pește tropical zboară nonșalant peste public, în timp ce un papagal de mare plutește în jurul unor plante uriașe. Apoi, vine un vas de coloniști. La sol, traversarea oceanului e susținută de figuranți, reprezentând „oamenii mici” ce mărșăluiesc. Odată ajunși la destinație, se naște un sat. Mai întâi, activitatea oamenilor reprezintă un izvor de fericire, fiind acompaniată de muzică. Apoi, se ridică hornuri uriașe, iar plantele și animalele dispar. La baza hornurilor, se ivesc capetele uriașe ale Molohilor care îi înghit pe lucrători. Urmează Godzilla, care ajunge la mal și își dezlănțuie furia. Va distruge totul! Nu au mai rămas decât câțiva muncitori. Apoi, auzim un cântec naiv de copil, un strigăt pentru viață și speranță. Logodnicele ploii răspund acestei chemări și încep să danseze în locul unde exista odată o plantă, iar aceasta crește la loc. Dansul continuă, iar vegetația se trezește la viață, cu puteri înnoite. Lumina se stinge ușor deasupra spațiului reînviat”, se arată în prezentarea spectacolului de vineri seara. foto o lume nebuna in piata mare

Leonardo da Vinci şi lumea sa, duminică seara, în Piaţa Mare

Francezii care au făcut senzaţie vineri, vor reveni duminică seara, de la ora 21.45, în Piaţa Mare, cu un nou spectacol, „Leonardo da Vinci – Vise şi coşmaruri”.

Plasticiens Volants

Hai alături de noi într-o călătorie de la începuturile Pământului și până în prezent, prin spectacolul celor de la Plasticiens Volants (spectacol posibil cu sprijinul Comitetului de Mecenat pentru Sezonul România-Franța 2019)

Publicată de FITS pe Vineri, 21 iunie 2019

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...