FOTO Peste zece mii de vizitatori au trecut pragul Muzeului Astra din Sibiu în weekend

0 229

În perioada 21.06.2019 – 23.06.2019, Muzeul ASTRA a înregistrat 10.368 vizitatori. În acest interval, la Muzeu au avut loc trei mari evenimente.

  • Ziua Universală a Iei, ediția a VI-a
  • Lantern Festival – China în 20 de legende (23.06.2019 – 04.08.2019)
  • Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței (23.06.2019 – 28.06.2019).

LANTERN CHINA GASTRO MUZEUL ASTRA 1 LANTERN CHINA GASTRO MUZEUL ASTRA 2 LANTERN CHINA GASTRO MUZEUL ASTRA 7În cadrul evenimentului Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței , șase maeştri în artă culinară – cinci pedagogi şi un student de la Institutul Tehnic de Turism şi Comerţ din Changzhou – au gătit duminică la Muzeul ASTRA, în Târgul de țară. Wang Jing, Wei Zhou Ping, Due Yue Hong, Yuan Shi Ping, Liu Qi și Ge Ze Wei, pe numele lor, au pregătit trei reţete din regiunea aflată la sudul fluviulului Yangtze. Este vorba despre felli de carne de vită prăjită cu piper, ceapă şi broccoli, pui cu usturoi şi broccoli, carne şi fructe fierte în sos de roşii garnisite cu cartofi prăjiţi şi ardei verde. Cei 6 specialiști au contribuit astfel la prima acțiune din cadrul evenimentului ,,Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței”. LANTERN CHINA GASTRO MUZEUL ASTRA 3 LANTERN CHINA GASTRO MUZEUL ASTRA 4La deschiderea celor două evenimente a fost prezentă și E.S. dna Jiang Yu, ambasadorul Chinei în România. LANTERN CHINA GASTRO MUZEUL ASTRA 5Lantern Festival – China în 20 de legende și Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței, sunt două evenimente organizate de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu și Ambasada Republicii Populare Chineze în România. De asemenea, din organizare mai fac parte și Zigong Haitian Culture Co., Ltd., Ministerul Culturii și Turismului din China (Ministry of Culture and Tourism of the People’s Republic of China).

Mulți vizitatori au participat și la evenimentele dedicate Zilei Universale a Iei. ZIUA IEI 2019 MUZEUL ASTRA 5 ZIUA IEI 2019 MUZEUL ASTRA 3 ZIUA IEI 2019 MUZEUL ASTRA 2 În programul pregătit pentru această ediție regăsim târgul de ii și obiecte tradiționale, plimbarea în IE cu Biciclete Cochete, expoziția ,,MAIESTRIA, WOW – expoziție de cămăși cusute cu pasiune”, de doamnele din grupul Semne cusute, Bucureşti şi Măiestria de la Chişinău ateliere pentru părinți și copii, ora de joacă sau concursul ,,Cea mai frumoasă ie în familie”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.