Aproximativ 500.000 de euro alocați pentru pădurile Șelimbărului

0 305

Primăria Șelimbăr împreună cu Consiliul Local Șelimbăr au accesat o schemă de ajutor de stat prin care va primi aproximativ 500 de mii de euro pentru zonele de pădure care nu pot fi exploatate.

Ajutorul vine prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), prin schema de ajutor de stat – Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor, aferentă Măsurii 15 – Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor – sesiunea 2- 2019.
Sprijinul financiar prin schema de ajutor de stat se acordă anual, ca sumă fixă pe unitatea de suprafaţă (hectar), proprietarilor (inclusiv Unităților Administrativ Teritoriale) de păduri din fondul forestier național, în baza unui angajament pentru o perioadă de 5 ani și vizează compensarea unor pierderi de venit şi a costurilor suplimentare suportate de beneficiar.
Comuna Șelimbăr a câștigat recent un proces prin care i s-a retrocedat 1.289,5 hectare de pădure din județul Vâlcea. În fapt, este vorba de o donație pe care Împărăteasa Maria Tereza le-a acordat-o locuitorilor din Veștem pentru serviciile aduse în activitatea de grăniceri ai Imperiului. ”Este un ajutor important pentru noi, mai ales în contextul în care am primit înapoi aceste păduri. Trebuie spus că nu au mai fost administrate de foarte mulți ani și se află într-o stare precară. Vom folosi banii pentru ca pădurile Șelimbărului să poată fi transmise mai departe din generație în generație”, a spus primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...