FOTO Urs rănit în apropiere de Păstrăvăria Albota – Autoritățile sunt depășite de situație

1 3.646

Un urs rănit zace de aproximativ o oră pe marginea șoselei, în apropiere de Păstrăvăria Albota. Autoritățile sesizate sunt însă depășite de situație și nu pot face nimic din cauza legilor țării.

Într-o astfel de situație, în România, lucrurile sunt extrem de complicate. Dacă ursul este omorât, persoana în cauză se alege cu dosar penal, dacă ursul e lăsat pe stradă, poate ataca oamenii. În acest sens, Octavian Hadăr, directorul Asociației de Vânătoare, a cerut Ministerului Mediului o derogare. Deocamdată, nu a primit răspuns.

La fața locului se află și Poliția care se arată, deopotrivă, neputincioasă în fața faptului. La o oră distanță de la sesizare, ursul se află încă pe marginea drumului, fiind grav rănit.

În zonă, urșii reprezintă un mare pericol pentru cetățeni. „Am atras atenția la Ministerul Mediului că există urși mulți. Am avut cazuri în care au fost atacate vitele sau stupii oamenilor. Oamenii fac și ei sesizări fiindcă le e frică. Nu știm cu cine să mai vorbim”, spune Octavian Hadăr.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Haterus scrie

    Deci la noi, romanii, intr-o tara europeana, care ne tinem civilizati si evoluati exista doar 2 optiuni: sa il lasi sa se chinuie sau sa il omori. Ai de… Nicidecum o idee cum sa-l sterilizam, sa-l tratam si dupa sa-l eliberam, cum mai vedem pe la TV ca se intampla „pe alte planete”. Vai de ea tara… si ne mai miram ca iese PSD-ul la alegerile parlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.