FOTO – Gala de deschidere a TIFF Sibiu 2019 cu filmul Parking

489

Cel de-al patrulea film regizat de Tudor Giurgiu a deschis ieri ediția de anul acesta a TIFF Sibiu. Premiera mondială a filmului Parking a avut loc în deschiderea TIFF Cluj.

La Sibiu proiecția a avut loc n sala mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu”, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, a actriței Carmen Florescu și a scriitorului Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului.

Filmările au avut loc în Spania și România, din distribuție fac parte actori cunoscuți spanioli precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo și Eric Frances. În rolul principal masculin, cel al lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002, îl vedem pe Mihai Smarandache. L-am văzut și în alt film al lui Tudor Giurgiu „De ce eu?”. La discuțiile ce au urmat proiecției, regizorul aprecia abilitatea actorului de a-și însuși limba spaniolă. Pentru că filmările nu aveau loc cronologic, Mihai Smarandache a fost nevoit să își ajusteze permanent fluenta în spaniolă, vorbind mai stricat pentru a corespunde acțiunii filmului. În rolul soției din România, actrița Carmen Florescu. 

Personajul filmului reia traseul auto-biografic al scriitorului Marin Mălaicu Hondrari (autor și al scenariului), care ajuns în Cordoba, se angajează paznic de noapte într-un parc auto. Filmul rescrie de aici povestea iar actorul pendulează între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă, de familie. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.

Parking va rula în această seară și la Muzeul Brukenthal din Avrig, de la orele 21:45.

Tudor Giurgiu și Marin Mălaicu-Hondrari

Tudor Giurgiu, Carmen Florescu și Marin Mălaicu-Hondrari

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi