VIDEO FOTO – Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu: Ne punem singuri piedici în România în accesarea banilor europeni

228

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, consideră că ne punem singuri piedici în accesarea banilor europeni, pe care îi cheltuim prea puţin pentru proiectele cele mai importante, care să acopere nevoile reale ale comunităţilor.

Daniela Cîmpean: Uniunea Europeană nu ne impiedică să luăm bani, ci noi ne punem piedici singuri

“Cu toţi simţim o oarecare frustrare, atunci când vrem să profităm de şansa României de a fi parte din UE. (…) Încercăm să aducem cât mai multe fonduri europene înspre entităţile din care facem parte, însă, deşi banii sunt aproape în sacul nostru, avem darul de a ne punem noi, câteodată, piedici. Şi vă spun asta din perspectiva unei preşedinte de consiliu judeţean, care a accesat fonduri europene. Spre exemplu, în Regiunea Centru, pot să spun, că suntem, conform datelor din acest moment, lideri la contractele încheiate până în acest moment pe POR 2014-2020. Deci, încercăm, ne străduim, însă simţim de foarte multe ori, multe piedici, pe care constatăm că nici măcar nu ni le-a impus UE, ci ni le-am impus noi, aici, la nivelul României”, a declarat Daniela Cîmpean, vineri, în deschiderea Summitului pentru simplificarea procedurilor fondurilor structurale care are loc la Sibiu.

Preşedintele CJ Sibiu vrea să facă spital nou cu bani europeni

Preşedintele CJ spune că mult mai bine ar fi să facem proiecte cu finanţare europeană, prin care să construim noi spitale, nu doar să le reparăm pe cele vechi. Este ştiut faptul că la Sibiu, atât Primăria, cât şi Consiliul Judeţean vor să construiască un nou spital, însă speră să obţină finanţare şi din afara judeţului, prin sprijin de la Guvern sau să accesăm fonduri europene. “Am constatat că ar fi nevoie ca noi, România, să nu ne ghidăm doar după concepte cheie (…), ci să ne raportăm la nevoile reale pe care le avem pentru că există diferenţe între nevoile regiunilor nu numai din Europa, dar şi a regiunilor din interiorul graniţelor României. Mi-aş dori (…) sumele să le alocăm spre a rezolva probleme majore, pentru că în acest moment prea mult împărţim banii pe proiecte care nu sunt de impact şi nu rezolvă adevăratele probleme şi eu cred că o gândire pentru a concentra sumele importante pe lucruri cum ar fi spitalele, pentru a construi spitale noi, nu pentru a investi în reabilitare sau alte lucrări mărunte, ar fi mult mai în interesul nostru”, a arătat Daniela Cîmpean.

Summitul banilor europeni de la Sibiu, un exemplu pentru Bucureşti

Potrivit sursei citate, “măsurile de simplificare în accesarea şi implementarea fondurilor europene sunt absolut necesare.” CJ Sibiu împreună cu mai mulţi reprezentanţi ai administraţiilor locale din ţară, dar şi cu platforma Advisory Hub şi-au propus ca la finalul întâlnirii de vineri, să adopte o declaraţie intitulată “Pactul Naţional pentru Simplificarea procedurilor fondurilor structurale” pe care să o prezinte în luna septembrie, la Bucureşti, reprezentanţilor Guvernului şi Parlamentului. “Sper ca astăzi (…) acea declaraţie pe care să o lansăm de la Sibiu să facă pentru România un pas înainte înspre a ne situa şi noi la nivelul altor ţări din UE”, a concluzionat Daniela Cîmpean.

Consiliul Judeţean Sibiu, campionul fondurilor europene în Transilvania

Consiliul Judeţean Sibiu este lider în Regiunea Centru la proiectele contractate de consiliile judeţene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Consiliul Judeţean Sibiu a contractat până la acest moment în cadrul POR proiecte în valoare de 399.843.381,00 lei, în principal pentru infrastructură de drumuri şi spitale şi are în precontractare şi în selecţie şi alte proiecte, potrivit unui comunicat de presă.

?LIVE Consiliul Județean Sibiu și Advisory Hub organizează Summitul pentru simplificarea accesării fondurilor structurale —> https://bit.ly/2X7fC6u

Publicată de Calea Europeană pe Vineri, 28 iunie 2019

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.