torok csu

CSU Sibiu și extrema de forță a echipei naționale a României și-au dat mâna pentru un contract care se va întinde cel puțin pe două sezoane. Roland Torok (2.03m, 28 de ani, născut în Oradea) vine de la U BT Cluj Napoca, formație alături de care a cucerit un titlu național, trei Cupe și două Supercupe.

Rolly a jucat la Oradea până în 2012, atunci când a ales să-și testeze capacitățile în campionatul Ungariei. Aici el a jucat pentru Jaszbereny și Kormend, echipă alături de care a jucat și în grupele Eurochallenge (2014/2015), având în 6 meciuri medii de 8.8 puncte și 3.6 recuperări.
În cei patru ani la Cluj, noul nostru jucător a adunat 146 de meciuri în LNBM cu 5.7 puncte și 3.1 recuperări pe partidă, având procentaje foarte bune atât la aruncările din interior și de la libere, cât și de la distanță. Evoluțiile sale și dăruirea de care a dat dovadă de fiecare dată când a pășit pe teren, indiferent de rol sau minute, au fost apreciate de public, fanii votându-l de altfel pentru ultimele trei ediții ale All Star Game-ului României.
Rolly evoluează pentru echipa națională și a trecut în decursul anilor pe la toate loturile de juniori, prinzând atât Universiada din Kazan (2013), cât și Eurobasketul de la Cluj (2017). În ultimele trei meciuri care au avut loc pentru calificările la Eurobasket, noul număr 14 de la
CSU a jucat foarte bine, bifând un ”double-double” în victoria cu Macedonia, 12 puncte și 10 recuperări.
Torok este un pivot mobil care poate ajuta pe pozițiile 4 și 5. El li se alătură lui Randal Falker, Isaiah Philmore și Chris Cooper pentru a ”blida” lotul de pivoți de care va dispune Dan Fleșeriu. Astfel, BC CSU Sibiu trece de la ”BIG3” a ”BIG4”, stabilind o fundație solidă pe care echipa se va baza în sezonul următor!

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu