fbpx

Secretele broderiei se dezvăluie la Muzeul ASTRA

112

În perioada 4 – 7 iulie, Muzeul ASTRA organizează atelierul Secretele broderiei. Este vorba despre un atelier interactiv, care prezintă broderia ca și artă populară. Inițiativa face parte din programul Școala în satul tradițional.

Brodatul presupune coaserea cu acul a unei varietăți de modele, de desene, pe toate tipurile de țesături și materiale. Toți participanții (familii cu copii, tineri, adolescenți) vor putea experimenta arta brodatului pe etamină, sub îndrumarea unui meșter, cu prezentarea instrumentelor de lucru folosite și a tehnicilor de cusut – cusut în urma acului, cruciuliță, festonat. De asemenea, vor primii informații cu privire la obiectele textile pe care se aplicau motivele, tipurile de cusături aplicate, semnificația acestora.

Atelierele vor avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în zona Gospodăriei de pescar din Mahmudia, jud. Tulcea, în intervalul orar 10:00 – 14:00.

Participarea la ateliere se face în baza abonamentului sau a biletului de acces în Muzeul ASTRA.

Ultimul atelier din programul Școala în satul traditional, Dulgherul și Tâmplarul, a înregistrat 185 participanți în 4 zile de demonstratii practice.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.