A murit creatorul Ford Mustang – Era o legendă a industriei auto americane

0 526

Lee Iacocca a murit la vârsta de 94 de ani, informează BBC. Acesta era considerat o legendă a industriei auto americane și era creatorul Ford Mustang, dar și omul care a salvat Chrysler de faliment.

Iacocca a murit la domiciliul său din Los Angeles din cauza complicațiilor la boala Parkinson, a declarat purtătorul de cuvânt al familiei.
Într-o declarație, compania s-a declarat întristată de vestea morții fostului CEO. „A jucat un rol istoric conducând Chrysler prin criză și transformând-o într-o forță competitivă adevărată. A fost unul dintre marii lideri ai companiei și ai industriei auto”, spune un comunicat al Fiat Chrysler Automobiles.
Născut la părinții imigranți italieni în Allentown, Pennsylvania în 1924, Lee Iacocca și-a început cariera ca inginer la Ford Motor Company în 1946, trecând ulterior la vânzări. Înzestrat cu fler pentru marketing, prima sa campanie, de la mijlocul anilor ’50, a atras atenția directorilor companiei. La scurt timp după aceea, a fost mutat la sediul său din Dearborn, Michigan.
În 1964, a proiectat și lansat Ford Mustang, cu vânzări de 419.000 de unități în primul an și care a devenit unul dintre cele mai cunoscute modele auto americane.
Cu toate acestea, Lee Iacocca a fost concediat de companie în 1978, după ce a fost acuzat că a complotat pentru a-l împiedica pe Henry Ford II să-și preia funcția de președinte al companiei.
Un an mai târziu, Iacocca a preluat Chrysler, unde, pentru un salariu de 1 dolar pe an, a condus un proces de restructurare care a inclus un ajutor guvernamental de 1,5 miliarde de dolari (returnat până în 1983.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.