EXCLUSIV – Astrid Fodor – „Voi cere în instanță suspendarea ordinului de demitere a mea din funcția de primar”

0 3.904

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a fost demis, miercuri, de prefectul județului Sibiu, Adela Muntean. Edilul capitalei județului spune că va cere în instanță suspendarea ordinului.

Primarul Sibiului a comentat pe scurt decizia prefectului care miercuri a emis ordinul de demitere a sa din funcție. „Voi cere în instanță suspendarea ordinului de demitere. Voi ataca de asemenea în contencios decizia dată de către prefectul județului Sibiu. Nu mă surprinde deloc faptul că prefectul județului Sibiu a cerut demiterea mea. Pot să spun chiar că mă așteptam la acest lucru și asta pentru că după cum se știe prefectul județului Sibiu este reprezentant al PSD iar eu, ca și primar al municipiului Sibiu sunt de la alta formațiune respectiv, de la FDGR”, a declarat pentru Ora de Sibiu, Astrid Fodor, primarul Sibiului.
CITEȘTE ȘI: Șoc la Sibiu – Primarul Astrid Fodor demis de prefectul județului
Reamintim că miercuri, Adela Muntean, prefectul de Sibiu, a anunțat că a semnat documentul prin care se ia act de starea de incompatibilitate a primarului orașului Sibiu, Astrid Fodor, act care reprezintă încetarea mandatului edilului.
Starea de incompatibilitate a lui Astrid Fodor se referă la perioada 27 septembrie 2012- 30 octombrie 2014. După ce se îndeplinește procedura de comunicare a deciziei Prefectului către cel vizat, acesta, în speță Astrid Fodor, poate ataca ordinul în contencios administrativ în termen de 10 zile. Judecătorii vor stabili dacă mențin ordinul sau dacă îl suspendă și primarul rămâne în funcție. Această cale de atac se referă exclusiv la legalitatea ordinului emis de prefect și nu la starea de incompatibilitate a celui în cauză.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.