Ziua zero pentru Turul Ciclist al Sibiului – Miercuri la 18.00 începe Prologul – Vezi etapele

0 884

Turul Ciclist al Sibiului este unul dintre evenimentele orașului nostru care ne face cunoscuți în toată lumea, datorită participanților de renume mondial. Presa de specialitate din toată lumea e cu ochii pe ce se întâmplă la Sibiu, unde vor concura pe frumoasele trasee din județ 20 de echipe, dintre care două procontinentale, două naționale și 16 continentale.

PRO
Străduțele înguste din Centrul istoric vor da din nou de furcă rutierilor, care vor avea de parcurs 2,5 kilometri, mare parte din ei pe piatră cubică. Numărul mare de viraje oferă puține șanse pronosticurilor, iar istoria anilor trecuți indică faptul că nu există o rețetă pentru succesul din acest Prolog.
ET 1 1 1
Etapa 1. Prima etapă din TCS 2019 va fi și cea mai lungă. După aproape 192 de kilometri, lupta pentru victorie se va da pe… Bulevardul Victoriei și este așteptată o bătălie a sprinterilor. Chiar dacă pe traseu există patru cățărări de categorie C, ultima ascensiune a zilei este programată cu 73 de kilometri înaintea finalului. Linia dreaptă de la sosire măsoară aproximativ 900 de metri, ceea ce va face lupta pentru victorie și mai spectaculoasă.
ET 2
Etapa 2.  A doua etapă TCS 2019 începe la fel de abrupt precum se va încheia. După nici doi kilometri de la start, caravana va începe prima ascensiune a zilei, de categoria C, de la Dealul Dăii. La kilometrul 61, cățărarea de la Vard, tot de categoria C va prefața ascensiunea de la Bâlea Lac, care va avea o lungime de 23,6 kilometri, 1.444 de metri diferență de nivel și o pantă medie de 6,12%. Etapa a doua poate oferi primele indicii asupra învingătorului TCS 2019, mai ales că de patru ori în istoria competiției câștigătorul de la Bâlea Lac a îmbrăcat tricoul galben la final.
ET 3
Etapa 3. Cu cinci cățărări, una de categoria A, și câte două de categoriile B și C, penultima etapă a TCS 2019, cu finalul de la Păltiniș, va stabili cel mai probabil ierarhia finală în partea sa superioară. De cinci ori în istoria cursei câștigătorul de la Păltiniș s-a impus la final, iar cățărarea finală, în lungime de 14,6 kilometri, oferă o pantă maximă de 11%. Până acolo însă, cicliștii vor mai avea de parcurs alți 23 de kilometri de cățărare, cu pante ce depășesc 8%.
ET 4

Etapa 4. Ultima zi a TCS 2019 pare a fi rezervată sprinterilor. Chiar dacă rutierii vor avea de trecut peste patru cățărări de categoria C, cu pante destul de dure, ultima mare dificultate a traseului este plasată la aproximativ 48 de kilometri de sosire. Finalul din Piața Mare se anunță unul spectaculos mai ales că lupta pentru victorie se va da pe piatră cubică.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.