fbpx

Aproape 10.000 de oameni fără presiune la apă în Cartierul Arhitecților – ”A face un duș tinde să devină un lux”

0 1.726

Cei aproximativ 10.000 de locuitori din Cartierului Arhitecților se confruntă cu problema presiunii extrem de scăzute a apei. Această situație trenează de ani de zile în multe zone din cartier, fără soluții până în prezent.

În ultimul timp tot mai mulți locuitori s-au plâns de presiunea foarte scăzută.
”Precizăm că nu există o corelare cu anumite disfunctionalități anunțate în rețeaua Apă Canal (zile în care s-au anunțat intervenții/defecțiuni la rețea), fiind o problemă persistentă. Presiunea este la cote de avarie, de circa 1 bar sau chiar (în anumite momente) și un neverosimil de 0.2 bari. În aceste condiții a face un duș seara sau a avea o centrală funcțională tinde sa devină un lux. Centralele termice pur și simplu nu mai pornesc. Majoritatea aparaturii termice și sanitare are nevoie de minim 2 bari pentru a funcționa în condiții normale”, spun cei de la Asociația pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților.
Afectați sunt atât locuitorii Cartierului Arhitecților aparținând de Cisnădie cât și cele 7 străzi aparținând Municipiului Sibiu. Locuitorii din alte zone ale Sibiului beneficiază de o presiune bună, de circa 5 bari.

Apa mai degrabă pică decât curge
Cei de la Asociația pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților spun că situația nu este nouă. ”Această problemă se manifestă de ani de zile în multe zone ale cartierului, iar in decursul sezonului de vară problema se cronicizează și se extinde la majoritatea locuitorilor. În ciuda sesizărilor individuale trimise de cetățeni de-a lungul timpului, situația nu s-a îmbunătățit, ci din contră, a scăzut și mai mult”, afirmă aceștia.
Majoritatea abonaților sunt racordați la sistemul de apă deținut și administrat de către firma privată, SC Acvapur Dam SRL. Aceasta nu reușește se pare, să ajungă la un acord cu furnizorul de apă potabilă SC Apă Canal Sibiu SA pentru rezolvarea situației presiunii. În aceeași situație se află însă și abonații care au contract direct cu SC Apă Canal Sibiu SA. Pur și simplu apa mai degrabă pică decât curge.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.