VIDEO FOTO Cutremur puternic în America și pagube însemnate – A avut peste 100 de replici

0 560

California a înregistrat cel mai puternic seism din ultimii 28 de ani. Acesta a avut 6,4 grade pe scara Richter, iar epicentrul a fost într-o zonă deșertică puțin populată. Unda de șoc s-a resimțit și la Hollywood, în statul Nevada la Las Vegas și chiar în nordul Mexicului. Cutremurul a avut peste 100 de replici, una chiar în timpul unei conferințe de presă susținută de oficialități. 

Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri într-o zonă deşertică puţin populată, la circa 200 de kilometri nord-est de Los Angeles.

„Eram la birou şi am simţit că se mişcă, apoi am mers în depozit şi am observat că lucrurile de acolo căzuseră pe jos. Apoi fratele meu mi-a dat mesaj şi mi-a spus că locuinţa mamei a fost avariată. În interior, toate lucrurile ei au fost distruse.”

video

„A fost o mişcare rapidă în cameră, televizorul a început să se mişte. Totul se mişca. Am luat-o la fugă ca să ies afară, dar am căzut pe scări şi mi-am sucit glezna”.

images descărcare

„Pereţii se mişcau, totul se unduia, de parcă făceam surfing fără apă. A fost o nebunie.”

Guvernatorul Californiei a decretat stare de urgenţă în regiunea afectată. Autorităţile locale s-au confruntat cu ţevi de apă şi de gaz sparte, linii de curent întrerupte, drumuri crăpate şi o casă care a luat foc.

video

Nu s-au înregistrat victime omeneşti, dar mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, fără să mai punem la socoteală atacurile de panică. Una dintre replici s-a produs chiar în timpul unei conferinţe de presă susţinută de oficiali.

Un spital din regiune a fost afectat de unda de şoc şi mai mulţi pacienţi au fost evacuaţi din clădirea principală. În plus, mai multe drumuri s-au crăpat, supuse unor forţe uriaşe. Câteva conducte s-au spart, iar alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă.

descărcare 3 descărcare 1 62059880

Peggy Breeden, primarul din Ridgecrest: „Starea de urgenţă ne permite să cerem ajutoare de la alte entităţi guvernamentale, acesta este rostul ei”.

Cutremurul s-a simţit şi la Hollywood.

„Am fugit în sufragerie şi m-am ascuns sub masă”.

„A fost o nebunie. M-am trezit că patul meu de zguduia. Am căzut, m-am speriat”.

Statul California este situat pe inelul de foc al Pacificului, zona de pe glob cu cea mai intensă activitate seismică.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...