Weekend plin la Muzeul ASTRA. Evenimente ce nu trebuie ratate

0 399

Muzeul ASTRA este în acest final de săptămână gazda unor evenimente dedicate tuturor categoriilor de vârstă. De la Crosul Bebelușului la concurs de gătit, fiecare va găsi ceva de făcut, așa că Dumbrava Sibiului este un loc ce trebuie bifat în acest final de săptămână. 

1.Programul Școala în satul traditional continuă vineri, sâmbătă și duminică (5-7 iulie) cu atelierul interactiv Secretele broderiei

Secretele broderiei prezintă broderia ca și artă populară. Brodatul presupune coaserea cu acul a unei varietăți de modele, de desene, pe toate tipurile de țesături și materiale. Toți participanții (familii cu copii, tineri, adolescenți) vor putea experimenta arta brodatului pe etamină, sub îndrumarea unui meșter, cu prezentarea instrumentelor de lucru folosite și a tehnicilor de cusut – cusut în urma acului, cruciuliță, festonat. De asemenea, vor primii informații cu privire la obiectele textile pe care se aplicau motivele, tipurile de cusături aplicate, semnificația acestora.

Atelierele vor avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în zona Gospodăriei de pescar din Mahmudia, jud. Tulcea, între orele 10:00 și 14:00. Participarea la ateliere se face în baza abonamentului sau a biletului de acces în Muzeul ASTRA.

2. Lantern Festival – China în 20 de legende continuă la Muzeul ASTRA

În acest weekend – 5,6,7 iulie – adică vineri, sâmbătă și duminică, vizitatorii vor beneficia de ghidaj gratuit (fără costuri suplimentare dupa achitarea biletului) pe traseul celor 20 de legende chinezesti. Asta se va întâmpla începând cu orele 22 si 23, iar plecarea în Muzeu se va face de la Pavilionul Muzeal Multicultural (intrarea principală în Muzeul în aer liber).

3. Ziua Sugarului – duminică, 7 iulie 2019

Ziua Sugarului este o sărbătoare dedicată vizitatorilor mari și mici, care a debutat pe data de 1 iulie 2006. Anul acesta evenimentul organizat de Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, a ajuns la cea de-a XIV-a ediție. Ca în fiecare an, Ziua Sugarului are loc în prima duminică a lunii iulie, între orele 10 și 18, la Etno Tehno Parc, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Veți regăsi programul evenimentului în attach.

4. Concursul de gătit gulyaș – Zilele Hungarikum, 6, 7 iulie 2019

Anul acesta la concursul de gătit gulyás la Muzeul ASTRA s-au înscris peste 30 de participanți. Competiția culinară face parte din programul evenimentului Zilele HUNGARIKUM 2019, ediția a X-a, care va avea loc în perioada 4-7 iulie 2019. Organizator este Asociația HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu, împreună cu Muzeul ASTRA, care are calitatea de gazdă și de partener.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.