EXCLUSIV Sibiul – primul judeţ din România unde se va înfiinţa „SMURD-ul animalelor sălbatice”

0 1.499

Sibiul are toate şansele să fie primul judeţ din România care va avea un „SMURD al animalelor sălbatice”, mulţumită efortului pus de Miruna Gritu din Cristian, cea care conduce asociaţia „Prietenii berzelor”.

„Am început demersurile şi vrem să vorbim cu toate autorităţile”

Miruna Gritu, cea care se zbate să salveze vieţile nu doar ale berzelor bolnave, ci ale multor alte animale, inclusiv sălbatice, vrea să ia modelul SMURD-ului de la Mureş, înfiinţat de Raed Arafat şi să pună pe picioare la Sibiu, ceea ce lipseşte în România: un serviciu de urgenţă pentru ajutorarea animalelor sălbatice. „Am început demersurile şi vrem să vorbim cu toate autorităţile. Noi vrem să punem pe picioare un serviciu de urgenţă pentru animalele sălbatice, care sunt spre exemplu lovite în accidente rutiere sau se află în alte situaţii în care trebuie să intervii. Nu există acum aşa ceva. Acum este o abrambureală cruntă”, a explicat pentru Ora de Sibiu, Miruna Gritu. Cea căreia i-a murit calul zilele trecute, fiind lovit de o maşină.

„Lucrurile nu sunt clarificare în România”

Deocamdată, în România nu este foarte clar, cine şi ce trebuie să facă, dacă, spre exemplu este o problemă cu pescăruşii de pe sediul Primăriei Sibiu, cum a fost deja aşa ceva. Cei de la „Prietenii berzelor” au sunat la 112, ca să vină în ajutor pompierii sau cei de la Electrica. O altă situaţie des întâlnită deja în România, este cea cu apariţia urşilor în zonele populate de oameni, întrebarea care se pune este, dacă un urs este rănit, cine intervine să îl salveze. Miruna Gritu doreşte să înfiinţeze un SMURD al animalelor, veterinar, care la început se va face pe bază de voluntariat. Deja există oameni care se pricep să dea primul ajutor, dacă este o problemă cu şerpii în judeţul Sibiu, cu păsările, cu mamiferele mari sau cu liliecii.

Jandarmeria Sibiu a aflat de iniţiativa „Prietenilor berzelor”

Deocamdată, Jandarmeria Sibiu, care are atribuţii conform legii, să intervină dacă apare un urs în oraş, a fost anunţată de cei de la „Prietenii berzelor” că urmează să se înfiinţeze acest serviciu de urgenţă pentru animalele sălbatice.

Ursul de la Albota putea fi ajutat cu veterinari

Miruna Gritu spune că ursul de la Albota putea fi ajutat cu medici veterinari. În prezent, la Cristian se află în îngrijirea Mirunei, nu doar berze, ci şi căpriori şi alte animale. Sursa foto: www.throgsneckanimalhospital.com

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.