EXCLUSIV Trei sibieni sunt diagnosticaţi zilnic de cancer

1 2.418

Cel puţin trei sibieni sunt diagnosticaţi zilnic, de cancer, potrivit statisticii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului. Anul trecut, 1.154 de sibieni au primit vestea că au cancer. În primele trei luni din acest an, alţi 275 de sibieni au aflat că suferă de cancer.

Direcţia de Sănătate Publică: Cei mai mulţi sibieni diagnosticaţi cu cancer locuiesc la oraş

„Pe parcursul anului 2018 au fost diagnosticați cu cancer în județul Sibiu 1.154 de pacienți, dintre care 587 de sex masculin și 567 de sex feminin. 839 dintre aceștia locuiesc în mediul urban, iar 315 în mediul rural”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Krisztina Gaal, pentru Ora de Sibiu.

Top trei afecţiuni cancerigene în Sibiu: cancerul de colon, de sân şi de plămâni

„Cele mai răspândite afecțiuni sunt cele colorectale, cele de sân și afecțiunile bronhopulmonare. De asemnea, din datele centralizate în primele 3 luni ale anului 2019, reies 275 de cazuri nou luate în evidență, 195 din mediul urban și 80 din mediul rural, 163 fiind bărbați și 112 femei. În fruntea clasamentului se află tot afecțiunile colorectale, urmând cele de prostată și cele bronhopulmonare” potrivit reprezentantei DSP SIbiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Localnic Sibiu scrie

    Poluarea de la Aeroportul Sibiu in special si alimentatia populatiei cu mancare otrovita plina de E-uri si alte chimice cat si produsele igienice corporale .Nu se mai gaseste nimic natural si controlat pe piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.