Sibiancă ucisă în Spania din răzbunare – O poveste cu droguri, dragoste, asasini plătiți și o mănușă de latex

0 3.797

O banală mănușă de latex a fost proba definitivă care a rezolvat misterul din jurul morții violente a sibiencei Maria Marian, împușcată pe 21 noiembrie 2018 în Spania, la numai 28 de ani, în curtea casei în care locuia. La peste 8 luni de la teribila crimă cu indicii de reglare de conturi, proba cheie a unei investigații ingenioase dusă la capăt de politiștii spanioli este o urmă de ADN gasită pe o bucățică de latex,  o mănușă descoperită lângă locul în care gardul proprietății a fost tăiat de unul dintre agresori.

Urma de ADN a fost suficientă pentru ca după o investigație de peste 8 luni, Aivaras S., lituanianul de 38 años, contractat ca să comită crima, să fie arestat ca principal autor, respectiv cel din arma căruia a plecat glonțul care a pus capăt vieții sibiencei. Glonțul a atins mai multe organe vitale iar Ambulanța solicitată de sora victimei a ajuns cu întârziere pentru ca a trebuit să facă un ocol, din cauza unui drum aflat în lucru.

AFLĂ cine era sibianca Maria Marian

Potrivit ziarului local HERALDO, anchetatorii care au studiat în cel mai mic amănunt scena crimei din 21 noiembrie, au descoperit că ucigașii, pe care sora Mariei îi văzuse fugind, tăiaseră gardul. Din grabă, aceștia au comis însă și greșeala care le-a pus poliția pe urme. Au pierdut o mănușă de latex, pe care o folosiseră tocmai pentru a nu lăsa amprente. Proba a fost găsită de criminaliști, care au trimis-o la laboratorul din Barcelona pentru a se identifica eventuale urme de ADN. Și au avut noroc.
Pornind de la această informație prețioasă, anchetatorii au descoperit că asasinul plătit locuiește în Spania, în localitatea taragoneză Mont-roig del Camp, unde a fost arestat.  Inițial, un judecîtor din Zaragoza, unde s-a petrecut crima, a autorizat ascultarea telefonului mobil al suspectului. Datorită ascultării convorbirilor acestuia, anchetatorii au reușit să reconstruiască întreaga poveste a crimei și numele celor zece persoane posibil implicate în asasinarea sibiencei Maria Marian. Printre arestați ar fi trei lituanieni, unul presupusul autor material al crimei, dar și un român, Bogdan S, al cărui mobil a fost localizat în apropierea locului crimei in noaptea respectivă. La fel și mobilul unei ucrainience, Karina N., care a negat orice legătură cu cele petrecute.

Tot printre arestați figurează și doi soți, Juan E. y Nancy S.,  care au legătură cu clanul Altimasveres, ai cărui membri au fost judecați în 2013 pentru trafic de droguri și deținere ilegală de arme. Și aceștia locuiau în localitate cu lituanianul care este suspectul principal, și care ar fi putut fi cei însărcinați cu contactarea asasinului plătit. 

Sibianca asasinată în Zaragoza nu avea antecedente penale, dar a fost trimisă în judecată la începutul anului 2015, în același proces în care perechea ei José N. T. a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. Bărbatul, cunoscut sub porecla de El Mixtos, are 70 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru o infracțiune de trafic de droguri. Guardia Civil a descoperit în spatele casei lui Movera, aceeași localitate de lângă Zaragoza în care a fost asasinată Maria Marian, o seră cu 1684 de plante de marijuana. Agenții de la Guardia Civil care au făcut perchezițiile pe proprietatea lui José N. T în 2015 au găsit-o acolo pe  sibianca Maria Marian, asasinată pe 21 noiembrie, ea având o relație sentimentală cu acesta.

Investigația ar conduce către o rudă a lui El MIxtos, care ar fi vrut să se răzbune pe acesta comandând asasinarea sibiencei. Printre suspecți este și un minor de 17 ani. Deocamdată nu se cunosc toate detaliile din dosar, dar vom reveni după ce cazul va fi trimis în judecată și cazul va fi desecretizat.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...