Absenteismul în școlile Sibiului – Cât de des au chiulit elevii de la ore în anul școlar trecut

0 282

Elevii din județul Sibiu au chiulit de la școală anul trecut aproximativ ca în anul școlar precedent. Nici abandonul școlar nu s-a diferențiat foarte mult. Bătăile între elevi nu au dispărut nici ele din peisaj în anul școlar ce tocmai s-a încheiat.

În privința absenteismului, raportul inspectorului școlar general, Emilian Novac, evidențiază o medie de 2,4 absențe pe elev, cifrele cele mai mari înregistrându-se în învățământul profesional. Fenomenul de abandon școlar s-a manifestat în aproximativ aceiaşi parametri ca în anii şcolari precedenţi, la aproximativ 0,25%.

Potrivit datelor prezentate de comisarul șef de poliție Lucian Tarnu, adjunctul șefului IPJ Sibiu, în acest an școlar au fost sesizate 54 de fapte penale, 27 dintre acestea înregistrându-se în municipiul Sibiu. Aceste fapte nu prezintă un grad ridicat de pericol, în general fiind conflicte spontane între elevi, concretizate în faptele de lovire (31), precum și infracțiuni de furt (18).

În anul școlar 2018 – 2019, s-au desfășurat activități preventive pe linia asigurării climatului de ordine și liniște publică în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, în care au fost angrenate efective ale poliției, jandarmeriei și poliției locale, media zilnică fiind de 82 de poliţişti, 8 jandarmi şi 22 de poliţişti locali.

Totodată, polițiștii au desfășurat 1.262 de activități preventive în județ, participând la 256 de ședințe cu cadrele didactice și părinții și la 1.006 ore de curs ale elevilor.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.