Alpha Sibiu, vicecampioană Națională la Under 12 la baschet masculin

0 275

Performanță notabilă obținută de Alpha Sport Team Sibiu la Campionatul Național U12 de la Costinești! Tinerii baschetbaliști antrenați de Alexandru Hulpuș au încheiat campionatul pe locul secund, Alpha fiind singura echipă de juniori din Sibiu care reușește să obțină argintul național în ultimii ani.

Reușita de la U12 a fost completată de rezultatele foarte bune obținute de restul echipelor Alpha la Festivalurile de Baby și Minibaschet, săptămânile trecute, la Costinești.

Trei săptămâni pline de baschet, experiențe care de care mai folositoare, bucurie pură de a practica jocul cu mingea la coș! Asta au însemnat cele trei competiții de la Costinești, desfășurate în perioada 16 iunie – 7 iulie, la care Alpha Sport Team Sibiu a trimis 7 echipe și peste 100 de copii.

Alpha 3

Primele competiții, la baby și minibaschet

Prima competiție de la Costinești a fost Festivalul de Babybaschet, la care am participat cu o echipă la categoria de Avansați și una la cea de Începători. Competiția s-a desfășurat în perioada 16-22 iunie, fiind o experiență extrem de utilă pentru jucătorii ambelor echipe, Alpha Sport Team Verde terminând grupa de Avansați pe locul 2, iar Alpha Sport Team Alb pe locul 5.
Baschetbaliștii sibieni s-au impus și la tradiționalul concurs „Coșul de Aur”, câștigat de „lupul” Alex Ghișe, Kevin Calotă jr. aflându-se și el în primii 5 premiați.

A urmat o nouă săptămână plină de baschet, de data aceasta cu și mai multe emoții, Alpha participând cu 4 echipe la Festivalul de Minibaschet: una la Avansați și trei la Începători. Festivalul s-a desfășurat în perioada 23-28 iunie, timp în care baschetbaliștii sibieni au căpătat experiență și s-au bucurat de ocazia de a juca baschet la un nivel înalt alături de echipe din întreaga țară, pe o bază sportivă foarte bine pregătită. La finalul Festivalului, două echipe Alpha s-au clasat în careul de ași.

Argint național la U12

Sezonul s-a încheiat cum nu se putea mai bine pentru clubul din Sibiu, care a obținut locul 2 la Campionatul Național U12 Masculin, desfășurat între 30 iunie – 6 iulie. Experiența acumulată pe parcursul sezonului competițional 2018-2019, când aceeași echipă a participat în CN U13, și-a spus cuvântul, Alpha obținând argintul național la campionatul de la mare. O performanță notabilă la o competiție la care s-au aliniat la start nu mai puțin de 29 de echipe participante. Parcursul acestei echipe generatie 2007 la turneele de la mare a mers într-o linie ascendentă, de la an la an, crescând de la locul 32, la 20, la 4 iar acum la 2.

Alpha 2

„Tragem cortina peste un sezon de poveste, în care echipa masculină a Clubului Alpha Sport Team a reușit performanțe remarcabile, respectiv calificarea în Turneul Final U13, fiind singura echipă din generația 2007, și culminând cu adjudecarea titlului de vicecampioană Națională la categoria U12. Așadar, sezonul care ne-a marcat debutul în campionatele naționale ne aduce mari satisfacții și ne obligă să continuăm munca în același mod, pentru a ne demonstra valoarea și cu generațiile următoare. Sunt foarte mândru și de juniorii mici (generațiile 2008-2011), care au terminat pe primele locuri în grupele de avansați. Anul acesta am atins un nou record , am participat cu 7 echipe, peste 100 de juniori, care s-au autodepășit de la un meci la altul, s-au susținut reciproc, au legat prietenii, s-au bucurat de soare, baschet, mare și plajă. În continuare, o să profităm de vară și vacanță pentru a ne perfecționa în tabere de baschet din țară și străinătate, o sa facem noi selecții pentru echipele angrenate în competitii, pe scurt pregătim intens sezonul următor. Le mulțumim părinților pentru încurajarea necondițională, sponsorilor și partenerilor care ne sunt mereu alături”, a declarat Alexandru Hulpuș, președinte și antrenor Alpha Sport Team Sibiu.

Lotul Alpha U12, care a reușit să aducă titlul de vicecampionă națională la Sibiu, a fost format din Sebastian Băcilă, Raul Burcea, Matei Florea, Robert Carpovici, Elias Drăgan, Tudor Horvat, Paul Itu, Eric Kriska, Bogdan Mihaiu, Gabriel Radu, Alexandru Suciu, Andrei Teodoru, Riccardo Vasiu.

Planuri mari de viitor

Finalul de sezon aduce și noi planuri de viitor! Obiectivul clubului sibian pentru următorul sezon este înscrierea a două echipe la Campionatul Național U13. Pentru că dorește extinderea echipelor, Alpha va organiza sesiuni de înscriere și trial-uri pentru configurarea loturilor, copiii urmând să beneficieze de o pregătire conformă modelulului școlii de baschet sârbești. Clubul Alpha Sport Team Sibiu are și o secție de volei care se dezvoltă din ce în ce mai frumos, astfel că din toamnă va participa cu o echipă la Campionatul Național de Minivolei Feminin.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.