Primul neurochirurg român în top 5 mondial şi alţi doctori renumiţi vin la Sibiu

0 3.069

Primul neurochirurg român în top 5 mondial, profesorul clujean Ştefan Florian, dar şi alţi doctori renumiţi din ţară şi din Italia şi Spania se vor afla la Sibiu, în următoarele două săptămâni, invitaţi de Dr. Vicențiu Săceleanu, vicepreşedintele Societății Române de Neurochirurgie şi iniţiatorul Şcolii de Vară Interdisciplinare „Trauma în neurochirurgie”.

Şcoală de vară de neurochirurgie şi bioinginerie la Sibiu

Universitatea Lucian Blaga Sibiu, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Universitatea de Studii ”Niccolo Cusano” din Italia şi Universitatea ”Las Palmas de Gran Canaria” din Spania vor lansa luni,  Școala de Vară interdisciplinare de neurochirurgie și bioinginerie, organizată în cadrul proiectului Brain Revealed: Innovative Technologies in Neurosurgery Study – Brain IT, având spijin financiar prin programul Erasmus+ Strategic Partnerships, potrivit dr. Vicenţiu Săceleanu. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în data de 15 iulie 2019, începand cu ora 10:00, în Sala Senatului a Universității Lucian Blaga din Sibiu, Strada Lucian Blaga nr. 2 A. Vor fi alături de organizatori profesorii universității spaniole – Prof. Dr. Juan Ruiz, Dr. Nayra Pumar,  Prof. Dr. Mario Monzon, profesori ai universității italiene – Prof. Ilaria Cacciotti, Assist. Prof. Michele De Santis, dar și profesori și medici de renume din țară – Prof. Stefan Florian, Prof. AV Ciurea, Prof. Iulian Antoniac. „Proiectul BrainIT urmărește îndeplinirea a câtorva obiective îndrăznețe printre care implementarea tehnologiei ICT în activitățile de predare și instruirea prin utilizarea de telemedicină, sub forma de transmisii live din sala de operații; crearea de materiale interactive de predare, prin utilizarea de tehnologie 3D pentru reconstrucția fidelă a craniului pe diverse patologii: tumori, traume; organizarea a trei școli de vară; publicarea unei cărți disponibilă în formă fizică și digitală, și crearea unei platforme online cu acces gratuir la materialele educative inovative și de actualitate în domeniul neurochirurgiei și bioingineriei”, a explicat medicul Vicenţiu Săceleanu.

Cursanţii vor experimenta viaţa reală a unui medic

Prima dintre aceste școli interdisciplinare de neurochirurgie şi bioinginerie ”Trauma în Neurochirurgie” se va organiza în perioada 15 – 28 iulie 2019  în cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu şi a Spitalului Clinic Judetean de Urgență Sibiu iar cursanții din cele trei ţări participante vor avea oportunitatea de a experimenta viaţa reală a unui medic, pe întregul parcurs de diagnosticare şi tratare, vor realiza operații simulate pe cranii artificiale 3D şi vor asista la cursuri şi workshop-uri organizate de profesori şi medici de renume din România şi din străinătate. sursa foto: www.elsan.care

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.