Șoferul care a aruncat gunoaie în râu la Rășinari identificat – A fost amendat

0 2.645

Un video postat de jurnalistul Lucian Mîndruță pe pagina sa de Facebook în care se vede cum un șofer descarcă o remorcă de pământ exact în râul Șteaza a revoltat comunitatea sibiană. La câteva ore după ce filmulețul a fost făcut public șoferul autoutilitarei a fost identificat.

UPDATE: La o zi după cazul de pe Valea Moașei, apare alte filmare tot la Rășinari: Déjà vu la Rășinari – Raiul gunoaielor descărcate din mașini – O nouă filmare

La fața locului a ajuns primarul Rășinarului, Bucur Bogdan, reprezentanți ai Gărzii de Mediu și ai Apelor Române. ”S-a constatat că ceea ce aruncase șoferul este pământ vegetal. Chiar și așa nu are ce căuta în râu. În ciuda campaniilor pe care le derulăm sunt oameni care vin în zonă și aruncă tot felul de lucruri”, spune primarul Bucur Bogdan.

VEZI AICI VIDEO CU REMORCA GOLITĂ ÎN RÂU

Șoferul a fost relativ ușor de identificat, pentru că în filmarea lui Lucian Mîndruță se vede foarte clar numărul de înmatriculare. ”Șoferul a fost identificat și amendat de Garda de Mediu cu 2.000 de lei. A spus că pământul e de la un prieten care a săpat ceva în curte”, spune primarul.

Primăria rășinari a dat aproximativ 5 amenzi de la începutul anului celor care au aruncat gunoaie pe Valea Ștezii. ”Avem pe cineva care se plimbă pe aici, dar am primit și sesizări. Încercăm să îi identificăm pe baza filmărilor camerelor din localitate, dar este greu, mai ales dacă mașina cu care transportă gunoaiele este acoperită. Încercăm să menținem zona curată și o igienizăm permanent”, spune Bucur Bogdan.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.