Invitație la Festivalul Folcloric „Florile Oltului” în Avrig – Spectacole de top și atmosferă unică

0 1.338

Aflat la cea de-a 48 a ediție, Festivalul Folcloric Florile Oltului, unul din cele mai longevive festivaluri din țară, va avea loc, anul acesta, în perioada 13-14 iulie.

Creat ca un festival în aer liber în perioada fânețelor înflorite, menit să strângă pe scenă formații, ansambluri și soliști din localitățile riverane Oltului, la început, apoi și din alte zone, evenimentul a devenit o rampă de lansare pentru mulți tineri în lumea spectacolului de folclor.
Fie că a avut loc, într-o vreme, în grădinile reședinței de vară Brukenthal din Avrig, fie, mai apoi, în grădinile școlii până în anii 2000, festivalul a fost în același timp și o îndrăgită serbare câmpenească ce a strâns, în ani, nume mari ale folclorului românesc în palmaresul său, dar și mult public din Avrig și împrejurimi, dornic să petreacă împreună cu invitații și să aplaude concurenții.
Cupele, oferite câștigătorilor, create atunci la Sticla Avrig, erau trofee extrem de râvnite de concurenți. Festivalul era unul de palmares. Unul dintre câștigătorii unui asemenea trofeu a fost și îndrăgitul interpret sibian Robert Târnăveanu, aflat atunci la început de carieră muzicală.florile afis
Începand cu anul 2017, Festivalul de folclor Florile Oltului este din nou Festival Concurs Național de interpretare, redevenind un festival de palmares.
Anul acesta spectacolul va fi completat de catre Ansamblul Profesionist Cindrelul Junii Sibiului impreuna cu invitatii lor Matilda Pascal Cojocarita si Stefan Gigu, Sinziana Stefan, Adrian Neamtu, Nelu Albu, Robert Tarnaveanu, Gabriel Dumitru, Alina Bica, Izabela Tomita, Aurelian Adam si Grupul Vocal „Doruri Sibiene”. Programul va fi completat cu jocuri populare sustinute de Ansamblul Folcloric Purtata Avrigului dar si alte ansambluri din localitatiile apropiate si nu numai.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...