Crima din Șura Mare – Concluziile anchetatorilor – Fiica și-a ucis tatăl într-un mod violent

0 3.167

Crima din Șura Mare de la finalul săptămânii trecute s-a desfășurat cu o intensitate greu de descris. Procurorii vin cu detalii legate de felul în care și-a găsit bărbatul sfârșitul, omorât chiar de fiica lui. 

CITEȘTE AICI CE I-AR FI DECLANȘAT FETEI CRIZA DE FURIE ÎN URMA CĂREIA ȘI-A MĂCELĂRIT TATĂL

”La data de 13 iulie 2019, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor prevăzută de art. 188 alin. 1 C.P., ca urmare a faptului că, în jurul orei 12.00, numitul B.N., în vârstă de 63 de ani, a fost găsit decedat la locuinţa sa de domiciliu situată în loc. Şura Mare, jud. Sibiu, unde locuia împreună cu familia sa ( soţia şi 3 fiice), victima prezentând multiple plăgi tăiate, la nivelul craniului, toracelui şi regiunii cervicale.”, descriu procurorii pe scurt cele întâmplate.

”În baza materialul probator administrat în cauză, s-a stabilit că inculpata B.E, fiica victimei, în vârstă de 23 de ani, a săvârşit infracţiunea de omor asupra unui membru de familie, constând în aceea că, în noaptea de 12/13.07.2019, în timp ce se afla în imobilul în care locuia împreună cu părinţii săi şi cu cele două surori mai mici, numita B.E. i-a aplicat tatălui său, B.N., multiple lovituri cu trei cuţite diferite cu care a lovit în mod repetat victima la nivelul capului, sternului, toracelui şi zonei cervicale, cauzându-i victimei leziuni traumatice grave care au condus la decesul acesteia. Moartea victimei B.N., a fost una violentă, datorându-se unui politraumatism cu traumatism cervical (cu secţiune de venă jugulară dreaptă) şi cu traumatism toracic (cu multiple plăgi penetrante intratoracic, cu lezare pulmonară aortică şi cardiacă), cu hemoragie internă şi externă consecutivă. Leziunile traumatice constatate la autopsie s-au putut produce prin lovire repetată cu corp tăietor –înţepător, aplicate din poziţii variabile în timp.
Prin ordonanţa procurorului din data de 13.07.2019, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata B.E. pentru săvârşirea infracţiunii de omor prevăzută de art. 188 alin. 1 C.P. raportat la art. 199 alin. 1 C.P., faptă descrisă mai sus”, arată anchetatorii

Reținută, apoi internată

”Totodată, prin ordonanţa din data de 13.07.2019, s-a dispus măsura reţinerii inculpatei B.E. pe o durată de 24 ore, începând de la data de 13.07.2019 ora 16.15 , până la data de 14.07.2019 ora 16.15.
La luarea acestei măsuri au fost avute în vedere şi gravitatea faptei comise (respectiv o infracţiune contra vieţii consumată având ca victimă o persoană care avea calitatea de membru de familie, respectiv tatăl autoarei) şi modul de săvârşire – ce denotă un grad de periculozitate deosebit de ridicat al făptuitoarei (raportat la modul în care inculpata B.E. a aplicat multiple lovituri victimei, folosind trei cuţite diferite, şi lovind cu furie în mod repetat victima în mai multe zone vitale, la nivelul capului, sternului, toracelui şi regiunii cervicale, urmărind în mod direct suprimarea vieţii victimei, în condiţiile în care s-a stabilit că anterior săvârşirii faptei acesta nu a avut un conflict cu victima, nefiind stabilite acte de provocare sau de agresare a inculpatei de către victimă în acest sens).

Înainte de a se proceda la introducerea inculpatei B.E. în Centrul de reţinere şi arestare preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu, s-a procedat la examinarea medicală a acesteia, inclusiv examinarea sa de către un medic psihiatru.
Din actele medicale depuse ulterior la dosar reiese că inculpata are probleme de sănătate mintală, fiind diagnosticată prezumtiv cu tulburarea psihotică acută şi recomandându-se internarea medicală, existând o îndoială asupra discernământului acesteia la momentul săvârşirii infracţiunii.

Pentru aceste motive, prin ordonanţa din data de 13.07.2019 s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice asupra inculpatei B.E.

Având în vedere că inculpata prezintă afecţiuni ale căror simptome pot genera un comportament de natură a afecta atât propria viaţă, cât şi altor persoane, până la efectuarea acestei expertize, s-a dispus luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii a inculpatei B.E. în cadrul Spitalului de Psihiatrie” Doctor Gheorghe Preda” Sibiu, astfel încât să fie înlăturate orice riscuri iminente ce implică posibile vătămări fizice pentru sine ori pentru alte persoane.”, sunt primele concluzii ale procurorilor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...