Ora de Sibiu
Știri in direct

VIDEO Aparatură de aproape un milion de euro în ambulatoriul din Spitalul Judeţean Sibiu

496

Sibienii vor beneficia din primăvara anului viitor, de mai multe aparate noi, performante, care vor fi aduse în ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, a anunţat luni, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Daniela Cîmpean.

Daniela Cîmpean: Se vor cumpăra ecografe noi, aparate de radiologie şi o masă chirurgicală 

„În cadrul Ambulatoriului Spitalului judeţean este asigurată asistenţa medicală pentru un număr de 26 de specialităţi. Acest proiect are la baza necesitatea dotării adecvate pentru acoperirea adresabilităţii actuale şi viitoare, precum şi pentru a crea condiţii optime preluării fluxului crescut de pacienţi, reducerea poverii prin spitalizarea continuă şi creşterea performanţelor spitaliceşti, prin furnizarea unor noi tipuri de servicii. Vorbim de asistenţă ambulatorie integrată, spitalizări de zi şi proceduri efectuate în acest tip de spitalizare, pentru circa 400.000 de potenţiali pacienţi. Dotările moderne vor asigura atât creşterea încrederii publicului larg în serviciile medicale publice, dar vor duce şi la creşterea performanţei profesionale a cadrelor medicale ce beneficiază de noile echipamente, dar şi la îmbunătăţirea condiţiilor în care vor putea studia tinerii de la Facultatea de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean. Potrivit sursei citate, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu va dispune de fondurile necesare pentru a achiziţiona echipamente medicale şi pentru a îmbunătăţi accesul cetăţenilor la servicii medicale performante în domeniul ambulator. Valoarea totală a cererii de finanţare este de 4.319.525,07 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAP, în calitate de Autoritate de Management, este de 4.219.284,21 lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (aproximativ: 907 mii euro). „Prin acest proiect, până la mijlocul primăverii anului viitor, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu vor fi dotate cu echipamente şi dispozitive medicale, cu tehnică IT şi mobilier, cabinetele medicale de Dermatologie, Diabetologie, Endocrinologie, Gastroenterologie, Ginecologie, Hematologie, Medicină internă, Nefrologie, Neurologie, Neurochirurgie, Fizioterapie, Medicina muncii, Cabinetul HIV, precum şi Fişier-ul”, se arată într-un comunicat de presă. Pentru prima dată, spitalul de stat din Sibiu va fi dotat cu un aparat osteodensitometru DXA, spune conducerea spitalului. În prezent, un asemenea aparat există doar într-o clinică privată din municipiu.

VIDEO Conferință de presă ocazionată de semnarea unui nou proiect de finanțare din fonduri europene pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Urgență Sibiu care va fi dotat cu mai multe echipamente medicale. Totodată, au fost încheiate alte două contracte de finanțare pentru construirea unei creșe in orașul AVRIG și pentru Reabilitarea și dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc CISNĂDIE.

Publicată de Consiliul Judetean Sibiu pe Luni, 15 iulie 2019

Consultaţii mai bune la Fizio, Chirurgie, Cardiologie, Ginecologie, Endocrinologie, Oftalmologie, ORL şi Dermatologie 

CJ Sibiu şi conducerea spitalului din Sibiu vor cumpăra ecografe, un aparat EKG, un colposcop pentru Ginecologie, un aparat performant la Oftalmologie, un dermatoscop pentru bolnavii cu pielea, defribilitor pentru Cardiologie şi o masă chirurgicală multifuncţională. De toată aparatura vor beneficia 135.000 de pacienţi consultaţi anual în spitalul din Sibiu. Sursa foto: interclinic.ro

 

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...