foto ecograf doppler

Sibienii vor beneficia din primăvara anului viitor, de mai multe aparate noi, performante, care vor fi aduse în ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, a anunţat luni, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Daniela Cîmpean.

Daniela Cîmpean: Se vor cumpăra ecografe noi, aparate de radiologie şi o masă chirurgicală 

„În cadrul Ambulatoriului Spitalului judeţean este asigurată asistenţa medicală pentru un număr de 26 de specialităţi. Acest proiect are la baza necesitatea dotării adecvate pentru acoperirea adresabilităţii actuale şi viitoare, precum şi pentru a crea condiţii optime preluării fluxului crescut de pacienţi, reducerea poverii prin spitalizarea continuă şi creşterea performanţelor spitaliceşti, prin furnizarea unor noi tipuri de servicii. Vorbim de asistenţă ambulatorie integrată, spitalizări de zi şi proceduri efectuate în acest tip de spitalizare, pentru circa 400.000 de potenţiali pacienţi. Dotările moderne vor asigura atât creşterea încrederii publicului larg în serviciile medicale publice, dar vor duce şi la creşterea performanţei profesionale a cadrelor medicale ce beneficiază de noile echipamente, dar şi la îmbunătăţirea condiţiilor în care vor putea studia tinerii de la Facultatea de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean. Potrivit sursei citate, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu va dispune de fondurile necesare pentru a achiziţiona echipamente medicale şi pentru a îmbunătăţi accesul cetăţenilor la servicii medicale performante în domeniul ambulator. Valoarea totală a cererii de finanţare este de 4.319.525,07 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAP, în calitate de Autoritate de Management, este de 4.219.284,21 lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (aproximativ: 907 mii euro). „Prin acest proiect, până la mijlocul primăverii anului viitor, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu vor fi dotate cu echipamente şi dispozitive medicale, cu tehnică IT şi mobilier, cabinetele medicale de Dermatologie, Diabetologie, Endocrinologie, Gastroenterologie, Ginecologie, Hematologie, Medicină internă, Nefrologie, Neurologie, Neurochirurgie, Fizioterapie, Medicina muncii, Cabinetul HIV, precum şi Fişier-ul”, se arată într-un comunicat de presă. Pentru prima dată, spitalul de stat din Sibiu va fi dotat cu un aparat osteodensitometru DXA, spune conducerea spitalului. În prezent, un asemenea aparat există doar într-o clinică privată din municipiu.

Consultaţii mai bune la Fizio, Chirurgie, Cardiologie, Ginecologie, Endocrinologie, Oftalmologie, ORL şi Dermatologie 

CJ Sibiu şi conducerea spitalului din Sibiu vor cumpăra ecografe, un aparat EKG, un colposcop pentru Ginecologie, un aparat performant la Oftalmologie, un dermatoscop pentru bolnavii cu pielea, defribilitor pentru Cardiologie şi o masă chirurgicală multifuncţională. De toată aparatura vor beneficia 135.000 de pacienţi consultaţi anual în spitalul din Sibiu. Sursa foto: interclinic.ro

 

Comentariul meu

Lasă un răspuns