VIDEO Avrig, oraşul fără nicio creşă. Zeci de copii fac naveta cu părinţii la Sibiu

0 379

Zeci de copii fac zilnic naveta, peste 20 de kilometri, de la Avrig la Sibiu, împreună cu părinţii lor care lucrează la fabricile din Zona Industrială Vest. Alţi zeci de copii foarte mici, de până în trei ani, din Avrig, stau acasă cu bunicii sau un părinte, din cauză că nu există nicio creşă în Avrig. Primarul Avrigului a anunţat luni, că se va construi prima creşă din oraş, până în 31 iulie 2022, pe strada Gheorghe Lazăr, nr. 37, lângă castelul Brukenthal.

Primarul Avrigului: Noi nu avem încă nicio creşă!

Primarul oraşului Avrig, Adrian Dumitru David, afirmă că unii copii de creşă, stau acasă că bunicii, în timp ce alţii străbat zeci de kilometri zilnic, cu părinţii, care îi duc în municipiul Sibiu, la creşele de aici. „Oraşul Avrig va semna astăzi un contract de finanţare pentru execuţia unei creşe, având în vedere că în oraş, noi nu avem încă nicio creşă în oraşul Avrig”, a declarat primarul oraşului Avrig, Adrian Dumitru David. Potrivit sursei citate, prima creşă din oraşul Avrig va fi gata cel târziu în 31 iulie 2022, ceea ce va presupune o investiţie de aproape opt milioane de lei, din care majoritatea banilor o reprezintă fonduri europene. La viitoarea creşă urmează să meargă 70 de copii.

Primarul promite creşă modernă, care va costa aproape două milioane de euro

Noua cresa va avea un regim inaltime D+P, cu o suprafata construita de 695 mp, din care suprafata desfasurata a cladirii este de 1625 mp, pe o suprafata de teren de peste 2,7 hectare. Valoarea totala a proiectului este de 7.954.712,50 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRAP, in calitate de Autoritate de Management, este de 2.456.909,68 lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibila a proiectului (aproximativ: 528 mii euro), tinand cont de valoarea neeligibila din cererea de finantare, in suma de 5.447.661,80 lei, inclusiv TVA. Investitiile se vor finaliza pana in 31 iulie 2022. Sursa foto: superbebe.ro

VIDEO Conferință de presă ocazionată de semnarea unui nou proiect de finanțare din fonduri europene pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Urgență Sibiu care va fi dotat cu mai multe echipamente medicale. Totodată, au fost încheiate alte două contracte de finanțare pentru construirea unei creșe in orașul AVRIG și pentru Reabilitarea și dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc CISNĂDIE.

Publicată de Consiliul Judetean Sibiu pe Luni, 15 iulie 2019

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.