Ora de Sibiu
Știri in direct

VIDEO Cisnădia va avea un spital modernizat peste doi ani

322

Pacienţii din Cisnădie şi localităţile apropiate vor beneficia peste doi ani, de un spital modernizat, dotat cu aparatură nouă, a anunţat luni, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Se va moderniza clădirea veche din 1940 

Prin proiectul ”Reabilitare si dotare cu aparatura medicala a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orasenesc Cisnadie” este propusa modernizarea constructiei din anul 1940, unde functioneaza ambulatoriul actual si care este realizata mixt, din zidarie portanta si beton, cu sarpanta dulghereasca. Asta deoarece cladirea a fost realizata initial pentru a avea functiunea de locuinta si, ca atare, nici nu exista o legatura directa cu cladirea spitalului. In prezent, cladirea veche nu este utilizata, deoarece nu asigura functionalitatea necesara serviciilor medicale. Proiectul propune reabilitarea acestei constructii, extinderea cu un edificiu nou, similar ca volum si modern ca estetica, aducerea sectiilor de ambulatoriu din spital in corpul nou modernizat si dotarea ambelor corpuri de cladire cu aparatura medicala necesara in vederea refunctionalizarii spatiilor existente, pentru a asigura functiunile specifice de baza ale programului de ambulatoriu.

Bani europeni pentru ambulatoriu şi laboratoare moderne

In final, până in data de 30 iunie 2021, se vor crea spatii moderne pentru ambulatoriul de specialitate si laboratoarele care il deservesc, pe o suprafata de 1.912 mp, iar cladirea in ansamblu va asigura fluxurile medicale necesare, concomitent cu conectarea tuturor utilitatilor si instalatiilor necesare in noua constructie, ce va beneficia si de un sistem de management energetic. Valoarea totala a proiectului este de 19.700.660,07 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRAP, in calitate de Autoritate de Management, este de 10.486.735,00 lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibila a proiectului (peste 2,25 milioane euro), tinand cont si de valoarea neeligibila din cererea de finantare, in suma de 8.999.910,07 lei, inclusiv TVA. In anul 2017 au fost efectuate in cadrul cabinetelor de specialitate din Ambulatoriul integrat din Cisnădie un numar de 9.277 consultaţii si un număr de 5.763 tratamente. In laboratoare s-au efectuat 11.252 investigaţii şi 78.926 analize medicale. Ca urmare a implementării actualului proiect, va scădea numarul internărilor şi rata generală de spitalizare, iar Ambulatoriul integrat de specialitate va fi dotat cu echipamente medicale şi mobilier specific activităţilor medicale din spital. Acesta este un câstig imens pentru cadrele medicale şi pentru cei aproximativ 50.000 de potenţiali pacienţi care se vor putea adresa acestei unităţi medicale modernizate.

VIDEO Conferință de presă ocazionată de semnarea unui nou proiect de finanțare din fonduri europene pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Urgență Sibiu care va fi dotat cu mai multe echipamente medicale. Totodată, au fost încheiate alte două contracte de finanțare pentru construirea unei creșe in orașul AVRIG și pentru Reabilitarea și dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc CISNĂDIE.

Publicată de Consiliul Judetean Sibiu pe Luni, 15 iulie 2019

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...