Carabulea nu primește bani de la Patria Bank. Dar, mai are o șansă

0 1.216

Ilie Carabulea a cerut judecătorilor de la Tribunalul București să oblige Patria Bank să îi plătească 36,437 milioane de lei. Judecătorii au respins cererea, dar hotărârea nu este definitivă, scrie bursa.ro

Suma reprezintă contravaloarea acţiunilor deţinute de Ilie Carabulea la momentul retragerii sale din societate, respectiv 25 octombrie 2016, precum şi a dobânzii legale aferente.

Patria Bank, entitate rezultată în urma fuziunii din luna mai 2017 dintre fosta Bancă Carpatica şi fosta Patria Bank, a raportat după primele trei luni ale acestui an, pierderi de 2,29 milioane lei, cu mult mai mici decât cele de 19,01 milioane de lei, înregistrate de instituţia de credit în perioada similară a anului trecut.

EEAF Financial Services BV este acţionarul majoritar al Patria Bank, cu o participaţie de 82,22%. Entitatea este un fond de capital privat adminis­trat de Axxess Capital, ai cărui principali investitori sunt instituţii precum BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii) şi alte instituţii importante la nivel european.

Valorarea de piaţă a băncii la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 277,26 milioane de lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.