Proteste la spitalul de Psihiatrie – Angajații sunt nemultumiti

0 876

Aproximativ 30 de salariaţi de la Spitalul de Pshiatrie din Sibiu au protestat miercuri, nemulţumiţi că vor pierde dreptul la un concediu de odihnă, care putea ajunge şi la două luni calendaristice pe an. Contactat de Ora de Sibiu, directorul de la Psihiatrie, Sebastian Stroia, spune că deocamdată acest drept la concediu de odihnă care putea depăşi 40 de zile, nu este pierdut, dar cel mai probabil se va pierde când se va încheia noul contract colectiv de muncă.

Angajaţii Psihiatriei din Sibiu aveau dreptul la un concediu de odihnă dublu faţă de restul bugetarilor 

„Noi acum suntem în negocierea Contractului colectiv de muncă. Vechiul Contract colectiv de muncă a expirat şi trebuie negociat. Existau nişte zile de concediu provenite din vechiul Contract colectiv, care într-adevăr, cumulate, pentru angajaţii mai vechi, ajungeau la peste 40 de zile pe an”, explică directorul de la Psihiatrie, Sebastian Stroia. Potrivit Codului Muncii, un angajat are dreptul la minim 20 de zile de concediu de odihnă pe an. Stroia spune că „nu există fundament legal” pentru un aşa număr mare de zile de concediu de odihnă, câte se puteau acorda la Psihiatria din Sibiu.

Sporul nu intră în discuţie

Directorul general de la Psihiatrie spune că oamenii nu vor pierde bani după semnarea noului Contract colectiv de muncă şi că nu se pierde nicio sumă din niciun spor. Angajaţii sunt nemulţumiţi de un an de zile, pentru că vor sporuri mai mari, maxim cât prevede legea, însă au fost anunţaţi din 2018 de către Consiliul Judeţean Sibiu că nu există bani pentru a le da atât de mulţi bani.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...