Bubuituri puternice în Sibiu noaptea trecută – Explicații oficiale despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat

0 9.000

Joi dimineața în jurul orei 4 în tot Sibiul și în împrejurimi s-au auzit bubuituri puternice. La fel cum se întâmplă de fiecare dată când ceva care nu se încadrează îj normal are loc, în mediul on-line au început speculațiile. De fapt însă, nu a fost nimic ieșit din comun, nu vin nici rușii, nici americanii, ci doar studenții de la Academia Forțelor Terestre au avut un modul de instrucție militară.

Joi, în jurul orei 4, bubuiturile au trezit mai toți sibienii. Zgomotul s-a auzit în toate cartierele- de la Valea aurie, la Cartierul arhitecților și chiar în Cisnădie. Paginile dedicate sibienilor s-au umplu de speculații.

66787245 880434798987517 117382233588760576 n 67136941 495205794617784 741364333711196160 n

Dar, până la urmă Sibiul nu a fost atacat de nimeni, ci în poligonul de la Poplaca au avut loc trageri în cadrul unui modul de pregătire al studenților din anul I de la Academia Forțelor Terestre.

”Au avut loc trageri cu aruncătorul de grenade AG7. Au tras cei din anul I, care în ultimele două săptămâni au participat la un modul de pregătire militară în poligoanele din Daia și Poplaca”, este explicația pe scurt a locotenent colonelului Daniel Dorobanțu, șef birou Secretariat, Registratură, Informare și Relații Publice în cadrul Academiei Forțelor Terestre.

Astfel de trageri cu AG7 au mai avut loc, iar pentru zgomotul puternic există o explicație. ”Fiind vorba de tragere pe timp de noapte e posibil ca sunetul să se fi propagat mult mai ușor. Astfel de trageri au mai avut loc, dar pe timp de zi. Aceasta a fost prima trageri cu AG7 pe timp de noapte, pentru că printr-un ordin al ministrului Apărării s-a stabilit că 20% din pregătirea militară trebuie făcută noaptea, așa că s-au introdus aceste trageri”, explică Daniel Dorobanțu.

Exercițiul a început la ora 3:45. ”Studenții au ajuns în poligonul din Poplaca în marș, după ce înoptaseră într-un raion de lângă fer,a Seviș. acolo au ajuns tot pe jos, din poligonul Daia. La ivirea zorilor tragerile cu AG7 s-au oprit și s-a tras cu armament ușor de infanterie”, spune Daniel Dorobanțu.

Astfel de exerciții vor avea loc și în luna noiembrie.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.