VIDEO FOTO Politicienii din toată Europa au aflat de protestul inedit din Sibiu

1.536

Sibianul Nicu Ştefănuţă, europarlamentar din partea USR, a vorbit în primul lui discurs ţinut în Parlamentul European, despre apărarea statului de drept, prilej cu care i-a anunţat pe restul parlamentarilor europeni, că sibienii protestează de aproape 600 de zile, referindu-se la mişcarea de stradă, VăVedem.

Mişcarea VăVedem de la Sibiu, cunoscută în Parlamentul European

„Domnule prim-ministru Rinne, cetăţenii oraşului meu, Sibiu, protestează de 583 de zile pe stradă. Mişcarea VăVedem spune guvernanţilor: Vrem justiţie, nu vrem corupţie!. Aceşti oameni precum şi alţii ca ei din toată Europa, ne-au trimis pe noi aici” a spus Nicu Ştefănuţă, în primul lui discurs ca europarlamentar. Protestarii din faţa sediului PSD SIbiu s-au remarcat prin forma inedită de a-şi arăta nemulţumirea: tăcerea şi mesaje scrise pentru guvernanţi.

Apărarea statului de drept. Discurs cu ocazia prezentării programului președinției finlandeze a Consiliului Uniunii Europene.

I-am spus astăzi, în Parlamentul European, prim-ministrului finlandez ce așteptări am de la președinția finlandeză a Consiliului Uniunii Europene: Adoptarea mecanismul bugetar privind încălcarea statului de drept și instituirea unui MCV european în această privință. Cetățenii din orașul meu, Sibiu, protestează de 583 de zile în stradă. Mișcarea ”Vă vedem” transmite guvernanților mesajul: ”justiție, nu corupție”. Tot la Sibiu, pe 9 mai, liderii Uniunii s-au angajat că vor proteja democrația și statul de drept. Fără justiție nu există stat de drept. Fără justiție nu există nici mediu curat, nici sănătate publică, nici Europa unită.

Publicată de Nicu Ștefănuță pe Miercuri, 17 iulie 2019

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi