enache antrenor

Echipa sibiană o va întâlni, în etapa a doua din Casa Liga 1, pe Gaz Metan Mediaș. Partida, considerată pe teren propriu pentru FC Hermannstadt, va avea loc pe Stadionul „Trans-Sil” din Tg. Mureș, vineri, 19 iulie, de la ora 18:00.

Înaintea acestei partide, antrenorul Costel Enache a afirmat, într-o conferință de presă, că jucătorii săi sunt pregătiți să obțină primul succes din acest sezon, un succes menit să le aducă zâmbetele pe față.
„Știm că ne așteaptă un meci foarte greu, ținând cont și de vechea adversitate dintre cele două echipe, absolut normală la acest nivel. Știm că nu avem un meci ușor, dar – din punctul meu de vedere – cred că suntem pregătiți, pentru că am avut o săptămână bună. Din punctul meu de vedere, jucătorii chiar au fost atenți la ceea ce am făcut în această săptămână. Sper să ne întoarcem victorioși, pentru că de-abia aștept să vă văd zâmbetele pe față, nu numai vouă, ci și jucătorilor. Au muncit din greu în ultima perioadă și merită să se bucure”, a spus Enache.
Antrenorul sibienilor a mai susținut că absența lui Edward Iordănescu de pe banca Gazului Metan ar putea constitui un avantaj, dar nu crede că aceasta va fi cheia meciului.
„Sper să fie un avantaj, pentru că sunt momente în care antrenorul transmite lucrurile mai prompt sau într-un anumit mod, în care știe că acea comunicare este și eficientă. Dar, nu cred că poate fi decisivă lipsa antrenorului. Lucrurile nu se desfășoară instant în timpul jocului, sunt pregătite din timpul săptămânii sau printr-un proces întreg de antrenamente. Nu acolo este cheia jocului! Cheia jocului este în ceea ce facem noi în teren, la determinare, la disciplina tactică și cred că la concentrare, pentru că, din punctul meu de vedere, va fi un joc echilibrat, iar cine face greșeli mai puține, sau greșeli minore, acela are șanse să câștige jocul”, a mai afirmat Enache.
Tehnicianul „alb-roșilor” a vorbit, cu această ocazie, și despre problemele cu care se confruntă la nivelul lotului. Enache crede că medieșenii au un avantaj prin faptul că au început pregătirea mai devreme: „Avantajul mare al lor este că au avut mult mai mult timp la dispoziție pentru a pregăti acest început de campionat. Noi ne-am adunat mai târziu și foarte mulți din jucătorii noștri au venit pe rând. Este foarte greu să uniformizăm un proces de pregătire, o idee de joc. De altfel, avem și foarte mulți jucători pe care nu-i putem folosi în jocul de mâine, jucători importanți. Unii, din cauza faptului că nu avem documente; alții, din alte motive, accidentări, cum ar fi cazul lui Bușu. Avem un mic handicap față de adversar, dar mă bazez în continuare pe forța grupului, pe motivația jucătorilor și pe dorința lor de a face lucrurile să meargă”.
Fundașul Alexandru Mățel speră ca echipa sibiană să nu mai facă aceleași greșeli în defensivă ca la meciul cu FCSB. „Ofensiv, ne-am descurcat mult mai bine, am reușit să marcăm 3 goluri (n.a. cu FCSB). În defensivă mai avem de puns la punct anumite lucruri. Dar, avem nevoie de puțin timp. Sunt mulți jucători noi pe linia de fund și avem nevoie de omogenitate”, a declarat fotbalistul.

Comentariul meu

Lasă un răspuns