Căpușele fac din nou ravagii la Sibiu – Ne apropiem de cifra de 1.000 de oameni înțepați

0 528

Nu e un secret că odată cu sosirea sezonului cald, apar și din ce în ce mai multe cazuri de persoane înțepate de căpușe. La Sibiu însă numărul total al oamenilor ’’vizitați’’ de căpușe în acest an tinde spre o mie.

Mii de oameni ajung vara la spital după ce sunt înţepaţi de căpuşe. Numai în Sibiu au fost înregistrate 900 de cazuri, iar opt persoane au fost diagnosticate şi cu boala Lyme, anunță observator.tv. Nici la Iaşi, situaţia nu este mai bună. De la debutul verii şi până acum au fost 45 de pacienţi diagnosticaţi cu această boală.
Medicii recomandă ca, pentru a ne feri de pericolul din iarbă, să folosim repelenţi adecvaţi şi să purtăm pantaloni lungi şi şosete, atunci când ieşim în mijlocul naturii.
O ieşire la iarbă verde ar trebui să fie prilej de relaxare, dar pentru foarte mulţi părinţi este un stres în plus. Şi asta din cauza pericolului ascuns în iarbă: căpuşele.
Numai în Sibiu de la debutul verii şi până acum, sute de oameni au ajuns la spital după ce au petrecut timp în mijlocul naturii.
În cazul în care căpuşa care a înţepat era infectată, victima poate dezvolta boala Lyme. Supranumită şi „boala cu 1000 de fețe” este foarte greu de diagnosticat deoarece simptomele ei sunt asemănătoare cu cele ale altor boli, aşa cum sunt gripa sau pneumonia.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.