mobil social media

Tot mai mulți tineri renunță la Facebook în favoarea Instagram-ului. Și asta, pentru că, se pare, fotografiile transmit mult mai bine mesajul pe care tinerii doresc să îl afișeze în social media, scriu stirileprotv.ro

Anul trecut, un român din doi avea cont pe principala reţea de socializare a lui Mark Zuckerberg. Între timp, mulţi au migrat către Instagram şi petrec, în medie, 30 de minute pe zi, pe această platformă. Motivul? O fotografie face cât o mie de cuvinte.

Peste 300 de tineri din toată ţara au participat miercuri la cel mai important eveniment dedicat pasionaţilor de Instagram. Mulţi dintre ei nici nu mai au cont pe Facebook.

Alex Gălmeanu, fotograf: ”Poate că povestea aia că o fotografie face cât o mie de cuvinte chiar funcţionează pe Instagram. Prin comparaţie, Facebook nu mai este atât de vizual. Facebook este despre foarte multe, foarte amestecate”.

În momentul de faţă, în România, sunt 9.600.000 de utilizatori de Facebook, cu aproximativ 400.000 mai puţini decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când 1 din 2 români aveau cont pe reţeaua de socializare. Pe Instagram, în schimb, se estimează că sunt peste 4 milioane de utilizatori, iar numărul celor care îşi fac cont pe această platformă creşte constant. În 2018, spre exemplu, erau 1 milion de useri activi, iar în 2017, aproape 600.000.

Cristian Florea, consultant social media: ”Mi se pare mai important nu numărul de utilizatori, ci numărul de utilizatori activi, pe care nu-l vom afla niciodată pentru că Facebook nu ne va spune asta. Eu cred că din ăştia 9.600.000 milioane foarte puţini mai sunt activi pentru că Facebook-ul este învechit deja”.

La începutul acestui an, Mark Zuckerberg a declarat că au fost închise aproximativ 3 miliarde de conturi false de Facebook la nivel mondial, mai multe ca niciodată. Potrivit ultimelor statistici, 2,3 de miliarde de oameni din întreaga lume au cont pe reţeaua de socializare, în timp ce pe Instagram sunt aproape 900 de milioane de utilizatori. Cei mai mulţi sunt din Statele Unite, Brazilia şi India.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns