canicula 2
FOTO: arhivă

Vremea va fi deosebit de caldă duminică, în toată țara. Așa că pregătiți-vă pentru o zi caniculară, dar de care se poate și profita la piscină sau la mare. stirileprotv.ro anunță temperaturile din fiecare zonă a țării. 

Vremea 21 iulie 2019 în fiecare regiune a ţării

În Dobrogea şi Bărăgan se face şi mai cald ca sâmbătă, când s-au înregistrat 32 de grade la umbră. Însă, temperaturile resimţite erau de 37 de grade la Călăraşi. Astăzi, atmosfera devine şi mai greu de respirat, la noapte va fi cer senin.

Se încălzeşte mai tare şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Norii vin şi trec, fără să lase ploi, iar disconfortul termic sporeşte cu fiecare oră. Se face mai cald şi pe timpul nopţii.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, vremea nu va fi chiar atât de călduroasă. Temperaturile sunt sub 30 de grade la Suceava. Ploile apar sporadic, la apropierea serii.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim timp frumos şi o căldură suportabilă în orele amiezii.

Pentru vestul ţării, sunt anunţate temperaturi foarte mari, aer irespirabil şi un disconfort ridicat. Nu vine ploaia!

În Transilvania prindem vreme frumoasă şi acceptabil de caldă. Faţă de ieri, se mai încălzeşte, dar nu cu mult…

În Oltenia, este mai cald decât în celelalte zone. Sâmbătă au fost 33 de grade la Calafat, astăzi o să avem şi 35 de grade pe malul Dunării. La ploi, nu prea avem aşteptări…

În sud, vorbim de zăpuşeală, stres termic şi aer irespirabil. Toate din cauza aerului fierbinte venit din nordul Africii.

Vremea la București

Şi în Bucureşti se încinge atmosfera. Pe la amiază, aerul devine sufocant, disconfortul termic sporeşte, norii apar trecător şi nu sunt anunţate ploi. În termometre se ating 33-34 de grade la umbră, dar în plin soare pot arăta şi 38 de grade.

Vremea la munte

La munte, duminică se anunţă vreme caldă şi frumoasă. După prânz, şi în special la apropierea serii, vor fi ceva condiţii de ploaie, dar pe zone restrânse.

Vremea la mare

La mare, găsim nori de vreme bună, un vânt insistent şi temperaturi plăcute, deocamdată. Astăzi vor fi 28…29 de grade în aer şi vreo 24 de grade în apa mării.

Vremea în următoarele 3 zile

În Bucureşti, duminică se încinge atmosfera. Pe la amiază, aerul devine sufocant, disconfortul termic sporeşte, norii apar trector şi nu sunt anunţate ploi. În termometre se ating 33…34 de grade la umbră, dar în plin soare pot arăta şi 38 de grade.

Luni se face şi mai cald, iar pe la prânz aşteptam canicula şi zăpuşeala mare. Abia către seară apar norii de ploaie. Aversele vor fi zdravene, cu descărcări electrice şi răbufniri ale vântului.

Marţi, situaţia se schimbă tranşant. Temperaturile pierd vreo şapte grade, norii persistă şi vor lăsa alte ploi.

Şi miercuri o să avem vreme schimbătoare, înnorări persistente şi ceva ploi. Vântul rămâne activ, iar temperatura se menţine pe la 28 de grade.

La munte, duminică se anunţă vreme caldă şi frumoasă. După prânz, şi în special la apropierea serii, vor fi ceva condiţii de ploaie, dar pe zone restrânse.

Luni dimineaţa prindem timp frumos, temperaturile rămân destul de mari, însă mai târziu, instabilitatea creşte şi ploile vor fi consistente. Se pot aduna cantităţi mari de apă într-un timp foarte scurt.

Marţi avem vreme mai rece, multă instabilitate şi averse la nivel local. Se mai pot acumula cantităţi importante de apă.

Miercuri, soarele se arătă cu mai multă generozitate, dar mai vin şi ceva nori de ploaie. Vântul va fi nervos, iar temperaturile se menţin modeste.

La mare, găsim nori de vreme bună, un vânt insistent şi temperaturi plăcute, deocamdată. Astăzi vor fi 28…29 de grade în aer şi vreo 24 de grade în apa mării.

Şi luni prindem vreme de plajă, dar se încălzeşte binişor şi apare disconfortul la orele prânzului. În noaptea următoare se anunţă şi ceva ploi: scurte, dar zgomotoase.

Marţi o să avem vreme amestecată, temperaturi în scădere, nori din când în când şi averse trecătoare.

Miercuri zărim soarele destul de mult timp, însă vor mai fi şi condiţii de ploaie. Maximele mai pierd câteva grade.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns