FOTO Concurenţă record la academia militară din Sibiu – 14 candidaţi pe un loc

0 2.538

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a reuşit în acest an să se impună în rândul universităţilor din ţară, ca fiind una din cele mai atractive, cu o concurenţă de 14,2 candidaţi pe un loc, la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). S-a intrat cu 10.00, dar şi cu 5.20 la academia militară din Sibiu.

Cele mai vânate, joburile în MAI

„Nivelul concurenţei a fost de maxim 14,2 candidaţi pentru un loc, ceea ce a evidenţiat faptul că Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” a lansat o ofertă educaţională foarte atractivă pentru tinerii absolvenţi de liceu din întreaga ţară şi că se bucură de un prestigiu deosebit în cadrul instituţiilor de profil. La M.Ap.N. au participat la concursul de admitere 1020 de candidaţi iar concurenţa cea mai mare a fost la domeniul ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică (4,41 / pe loc). La M.A.I. au participat la concursul de admitere 105 de candidaţi iar concurenţa cea mai mare a fost la domeniul ştiinţe administrative (14,2 / loc). La S.T.S. au participat la concursul de admitere 34 de candidaţi iar concurenţa cea mai mare a fost la domeniul Contabilitate (2,25 / loc). La S.I.E. au participat la concursul de admitere şase candidaţi iar concurenţa cea mai mare a fost la domeniul ştiinţe administrative (1,66 / pe loc). La S.I.E. au participat la concursul de admitere cinci candidaţi, iar concurenţa cea mai mare a fost la domeniul ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică (5 / pe loc)”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al academiei militare din Sibiu, Daniel Dorobanţu. foto studenti academia fortelor terestre sibiu

Cariera militară căutată de tot mai mulţi tineri

Potrivit sursei citate, numărul candidaţilor la admiterea la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu a crescut cu 40 % în acest an, faţă de anul precedent. „Comparativ cu anul trecut se observă o creştere semnificativă a numărului de candidaţi acceptaţi pentru susţinerea examenului de admitere (aproximativ 40 %) fapt care ne îndreptăţeşte să credem că profesia miltară devine din ce în ce mai atractivă pentru tinerii absolvenţi de licee”, a mai precizat Daniel Dorobanţu. La concursul de admitere s-au înscris prin intermediul Centrelor zonale de selecţie şi orientare 1.323 de candidaţi şi s-au prezentat la sediul academiei pentru participarea la concurs, 1.170 de candidaţi dintre care, cei mai mulţi, 1.020, la Ministerul Apărării Naţionale.

300 de locuri pentru MApN, MAI, STS, SIE, SRI, ANP

Concursul de admitere la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” s-a desfăşurat în perioada 19-21 iulie, pentru ocuparea unui număr de 300 de locuri puse la dispoziţia absolvenţilor de colegii cu diplomă de bacalaureat. Admiterea s-a organizat pe patru domenii de studii (Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, Inginerie şi management, Contabilitate şi ştiinţe administrative) pentru M.Ap.N. şi patru beneficiari (M.A.I, S.T.S., S.I.E., S.R.I. şi A.N.P.).

Şapte candidaţi au intrat cu 10.00

La concursul de admitere din acest an şapte dintre candidaţi au reuşit performanţa de a fi declaraţi “ADMIS” cu nota maximă 10.00. Cea mai mică medie de admitere în acest an, la această academie militară, a fost de 5.20. Spre exemplu, pe locurile SRI, la Sibiu, s-a intrat şi cu 6.10. Ultima medie de admitere la STS, la Sibiu, a fost de 6.40.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.