Spectacol pentru vârstnicii din Sibiu în grădina bisericii de pe strada Dealului

Persoanele vârstnice din Sibiu sunt aşteptate duminică, 4 august, în grădina de vară a bisericii de pe strada Dealului, la un spectacol de excepţie susţinut de părintele Doru Gheaja, părintele Cătălin Dumitrean, grupul Balada, împreună cu membrii Cenaclului Lumină Lină.

Cenaclul „Lumină Lină” oferă un spectacol vârstnicilor din Sibiu gratis

„În ziua de 4 august, ora 19:30, va avea loc un spectacol pentru persoanele vârstnice din oraș susținut de Cenaclul Lumină Lină în Grădina de Vară a bisericii „Sfântul Ioan Iacob Românul” de pe strada Dealului. Pe scenă va fi Părintele Doru Gheaja, Părintele Cătălin Dumitrean, grupul Balada, împreună cu membrii Cenaclului Lumină Lină. Intrarea va fi liberă. Proiectul „Lumină Lină” este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Tineri chemaţi să ajute bătrânii la biserica Sfântul Ioan Iacob Românul 

Parohia ortodoxă Sibiu Spitale 1 împreună cu Parohia Bisericii Sfântul Ioan Iacob Românul și Asociația Filantropică Olivia între 15 iulie – 4 august desfășoară la biserica Sfântul Ioan Iacob din Sibiu proiectul „Lumină lină”, un proiect destinat vârstnicilor susținut de adolescenți și tineri. „De cele mai multe ori, adulții de astăzi trăiesc viața agitată și plină de griji a secolului XXI, astfel că, de multe ori, nu mai au nici timp și nici răbdare pentru părinții lor, acum învârstă și bolnavi. Vârstnicii au o anumită sensibilitate, au nevoi aproape la fel de mari ca și copiii, pe care cei mai tineri adesea le consideră capricii.
De aceea, acest proiect vine în întâmpinarea bătrânilor singuri și izolați de societate aflați în cămine de bătrâni sau asistați social, încurajând valorificarea potențialului vârstnicilor și interacțiunea între generații. Proiectul își propune și să ofere adolescenților și tinerilor posibilitatea de a crea, de a-şi dezvolta imaginaţia, aptitudinile, talentul și se dorește a fi o alternativă la timpul petrecut al adolescenților și tinerilor, dar și un sprijin pentru persoanele vârstnice și singure”, se mai arată în comunicatul de presă remis redacţiei Ora de Sibiu.

Comentarii (0)
Comentează