Weekend plin cu șoferi beți la volan în Sibiu – Poliția i-a prins pe bandă rulantă

0 754

În perioada 19 – 21 iulie, polițiștii sibieni au desfășurat o amplă acțiune de combatere a conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

La data de 20 iulie, în jurul orei 00,30, pe Calea Turnișorului din municipiul Sibiu, a fost depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere. Mai mult decât atât, la testarea alcoolscopică a rezultat o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză întocmindu-se dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

În dimineața zilei de sâmbătă, în jurul orei 07,00, pe raza localității Copșa Mică, polițiștii au testat alcoolscopic un conducător auto în vârstă de 45 de ani, din județul Alba, aflat la volanul unui autoturism pe DN 14.
Întrucât rezultatul testării a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

Sâmbătă seara, în jurul orei 20,00, în localitatea Nocrich, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un localnic în vârstă de 19 ani.
Polițiștii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere și consumase și ceva alcool înainte de a se urca la volan, având o concentrație de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele tânărului s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 21 iulie, puțin după miezul nopții, în localitatea Porumbacu de Jos, pe DN 1, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 41 de ani. Dat fiind rezultatul testării alcoolscopice, acela de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele șoferului s-a întocmit dosar de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 21 iulie, în jurul orei 00,45, pe raza localității Alțâna, un localnic în vârstă de 42 de ani a fost depistat conducând un autoturism și având o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 21 iulie, în jurul orei 01,30, pe strada Govora din municipiul Mediaș, a fost depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului.
Este vorba despre un localnic în vârstă de 30 de ani, care a prezentat o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Și în acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În aceeași noapte, în jurul orei 03,30, pe strada Morii din Șelimbăr, polițiștii au identificat un localnic în vârstă de 44 de ani, aflat la volanul unui autoturism și având o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Din nou, s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Dimineața, în jurul orei 08,00, pe DJ 105 G, în afara localității Racovița, a continuat seria șoferilor prinși băuți la volan cu un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Avrig, având o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Sub influența alcoolului a fost prins un alt șofer, sibian în vârstă de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 14, în afara localității Agârbiciu, având o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot în data de 21 iulie, în jurul orei 23,30, pe Șoseaua Sibiului, un șofer în vârstă de 28 de ani a fost depistat conducând un autoturism și având o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Acțiunile polițiștilor sibieni vor continua și în perioada următoare în scopul prevenirii producerii accidentelor rutiere de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...