Protestul „Vă Vedem” din Sibiu, dezbătut în presa din Anglia

0 328

Ziarul „The Guardian” a dezbătut protestul „Vă Vedem” de la Sibiu. „500 de zile de protest împotriva corupției din România”, notează presa britanică, menționând că sibienii au ieșit zi de zi în stradă.

„În fiecare zi la amiază, oamenii cad în tăcere într-o stradă din orașul transilvănean Sibiu. Pentru mai mult de 500 de zile, în zăpadă, ploaie și soare arzător, un grup de locuitori a organizat un protest tăcut în centrul orașului pitoresc. Întotdeauna la aceeași oră și mereu în același loc: în fața sediului partidului social-democrat (PSD), aflat la guvernare, care este implicat în scandaluri de corupție și care a fost acuzat de Bruxelles că nu respectă valorile democratice”, se arată în presa britanică.

The Guardian scrie și despre logo-ul „Vă Vedem”, care este „decorat după ferestrele tradiționale ale acoperișurilor abrupte ale Sibiului: (…) arată ca niște ochi vigilenți”.

Vezi aici articolul complet.

Protestatarii s-au întâlnit și luni în Zona Liberă de Corupție din Sibiu. „Vestea s-a dus azi în toată Europa prin articolul apărut în The Guardian. Flacără democrației arde la Sibiu”, scriu pe Facebook reprezentanții Vă Vedem.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...