VIDEO Președinta CJ Sibiu despre noul spital -„În România totul este greu de prevazut”

1 499

Când vom avea un spital nou în Sibiu nimeni nu ştie. Dovadă că, nici Consiliul Judeţean, instituţia statului care deţine terenul pentru construcţia viitorului spital, nu poate spune clar, în câţi ani, vom beneficia de un spital nou.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, despre viitorul spital: „Nu există predictibilitate în niciun domeniu”

Despre construcţia unui spital nou la Sibiu se vorbeşte de cel puţin 7 ani de zile. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea, a spus că vrea un nou spital. Şi-a terminat mandatul şi nu s-a început măcar un nou spital. De atunci însă, Consiliul Judeţean Sibiu investeşte masiv în spitalele din Sibiu, pentru că s-a schimbat legea şi poate face asta. Obiectivul numărul unu al actualului preşedinte al CJ Sibiu, este tot construcţia unui nou spital. Acum avem terenul de lângă aeroport şi aproape de autostradă şi cam atât. Întrebată de jurnalişti exact când se începe construcţia noului spital la Sibiu, preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă: „După ce s-a întâmplat în ultimul an, pot să vă spun că, nu există predictibilitate în niciun domeniu. Şi acesta este lucrul care ne dă dureri de cap tuturor, cel mai mult. Noi nu putem să spunem că terminăm licitaţia şi achiziţionăm firma care ne va actualiza aceste studii peste două luni de zile, pentru că acea licitaţie poate să fie contestată.”

Avem terenul, dar nu ştim cât ne va costa viitorul spital

Autorităţile din Sibiu nu ştiu cât va costa viitorul spital. Pentru a afla, trebuie să angajeze o firmă care să actualizeze studiul de fezabilitate. „Pot să vă spun doar că, imediat ce vom încheia contract cu firma care va face studiul de fezabilitate, va actualiza studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, vom avea o conferinţă de presă în care vă vom prezenta toate datele”, a mai spus Daniela Cîmpean.

Vrem spital, dar nu ştim de unde facem rost de bani pentru el

După ce vom ştii exact cât costă noul spital, va trebui să facem rost de bani. „După actualizarea studiului de fezabilitate urmează în paralel etapa identificării surselor de finanţare, pentru că atunci ai indicatorii tehnico-economici şi poţi să discuţi am nevoie de atâţia bani şi în paralel, actualizarea proiectului tehnic”, a explicat Daniela Cîmpean.

Preşedintele CJ Sibiu, despre condiţiile din Spitalul Judeţean: „Condiţiile se îmbunătăţesc”

Deocamdată, singura speranţă a pacienţilor din Sibiu, asiguraţi, care nu îşi permit să se trateze în cabinete şi clinic private, rămân spitalele publice. La Judeţean se continuă investiţiile în clădiri şi aparatură. „Condiţiile se îmbunătăţesc de la o perioadă la alta. Există preocupare pentru achiziţionare de aparatură de specialitate”, a spus Daniela Cîmpean.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. v scrie

    Nimeni nu ne spune ce se va intimpla cu actualul spital, dupa ce o sa fie construit unul nou. Constructia spitalului excentric fata de oras o sa puna mari probleme de deplasare a bolnavilor si personalului la noua locatie. De ce nu se are in vedere amplasamentul in locul „Arsenalului”. care este gol, in apropierea parcului si a Spitalului militar. Sa nu mai vorbim ca amplasamentul este unul favorabil din mai multe puncte de vedere. Se tine „langa” cu cele doua amplasamente excentrice fata de oras care au mai multe defecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...