Ora de Sibiu
Știri in direct

Industria confecțiilor din Sibiu, luată la puricat de inspectorii ITM

740

În perioada 08 – 12 iulie 2019, s-a desfăşurat, la iniţiativa Inspecţiei Muncii, o Campanie Naţională de verificare a modului de respectare a prevederilor legale privind timpul de muncă şi timpul de odihnă precum şi a dispoziţiilor legale în domeniul sănătăţii în muncă, la angajatorii care au ca obiect de activitate fabricarea produselor textile, confecţii, pielărie şi încălţăminte.

Inspectorii de muncă au avut ca obiective verificarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al sănătăţii şi securităţii în muncă, eliminarea neconformităţilor constatate în urma controalelor precum şi creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul muncii.

Echipele mixte formate din inspectori de muncă au verificat, în perioada menţionată, 23 operatori economici care au ca obiect de activitate fabricarea produselor textile, confecţii, pielărie şi încălţăminte.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost aplicate un număr de 6 amenzi contravenţionale în valoare de 27.500 lei, cea mai mare amendă fiind aplicată unui angajator care nu a respectat prevederile legale referitoare la munca cu forme legale şi s-au dispus sancţiuni contravenţionale sub formă de avertismente unui număr de 7 operatori economici.
În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în urma controalelor efectuate, s-au dispus 3 amenzi contravenţionale în valoare de 11.000 lei precum şi 82 de avertismente scrise.

În total, amenzile aplicate pentru deficienţele constatate s-au ridicat la suma de 38.500 lei.
Cele mai frecvente deficienţe constatate de inspectorii de muncă pe parcursul controalelor desfăşurate au fost: neîncheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, neacordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de începere şi de sfârşit ale programului de muncă, neacordarea sporului de noapte, instruirea necorespunzătoare a angajaţilor în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, neevaluarea riscurilor pentru sănătatea şi securitatea lucrătorilor, evidenţierea incompletă a zonelor cu risc ridicat şi specific, neamenajarea grupurilor sanitare, lipsa asigurării unui microclimat corespunzător.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...