enache petrescu

După ce, în etapa de debut a noului sezon, a jucat la Pitești cu vicecampioana FCSB, FC Hermannstadt se deplasează, în runda a treia, pe terenul altei echipe de cupele europene, FC Viitorul. Meciul se va desfășura duminică, 28 iulie, de la ora 21:00, pe Stadionul „Orășenesc” din Ovidiu.

Înaintea acestei partide, antrenorul Costel Enache a declarat, într-o conferință de presă, că jucătorii săi mai au nevoie de timp pentru a se pune la punct. Tehnicianul consideră că echipa lui Gheorghe Hagi este cea mai bună din Casa Liga 1 în momentul de față.
„Nu suntem într-o stare de confort, categoric. Avem multe de pus la punct. N-am avut timpul necesar până acum să ne uniformizăm în pregătire, nici din punct de vedere fizic, nici tehnic și tactic, iar din punct de vedere mental suntem în faza de a ne descoperi unii pe alții. Grupul muncește bine, din acest punct de vedere nu am ce să reproșez. Eu sunt primul care înțeleg că mai avem nevoie de puțin timp. Știu că rezultatele sunt foarte importante pentru echilibrul unui club, pentru încrederea noastră, a tuturor, de aceea nu se pot separa niciodată un rezultat de modul de pregătire. E clar că mai avem lucruri de pus la punct, dar în același timp avem nevoie și de rezultate, pentru că asta ne dă un confort, ne dă încredere și ne dă nouă energie. Nu ne așteaptă un meci ușor. Din punctul meu de vedere, până la jocul din Belgia – și fac excepție, îl scot din context, Viitorul mi se pare echipa cea mai omogenă, cea mai bine organizată în acest moment. O echipă cu un model de joc foarte bine definit, cu jucători de calitate și cu un potențial ofensiv extraordinar de mare. Consider că, în momentul de față, e cea mai competitivă echipă din campionatul României, așa că ne așteaptă o luptă foarte grea”, a declarat Enache.
Costel Enache nu îi va putea folosi în meciul cu FC Viitorul pe Răzvan Dâlbea, Andrei Cordea, Daniel Offenbacher, Ousmane Viera și Jo Santos. Dâlbea și Cordea sunt suspendați după ce au fost eliminați în etapa precedentă, la Tg. Mureș, cu Gaz Metan.
„Avem și ceva probleme medicale. Daniel Offenbacher a acuzat ceva probleme ieri, în antrenament. Cam asta ar fi cea mai nouă știre. Așteptăm încă documentele pentru Ousmane Viera și pentru Jo Santos. Asta se poate întâmpla de la un minut la altul, e vorba de legislație. Cred că atunci avem lotul complet. Ultima achiziție (n.a. Romario Pires) e aptă de joc, e cu fișa de pregătire la zi. Din păcate, nu a fost folosit în jocuri și știm foarte bine că e important să își câștige ritmul și intensitatea de joc prin meciuri”, a mai spus Enache.

Petrescu – ’’Ne lipsește un pic de încredere’’
Petrișor Petrescu crede că, dacă vor pune în practică cele exersate în această săptămână la antrenamente, sibienii se vor întoarce cu cel puțin un punct de pe Litoral.
„Știm cu toții că ne va aștepta un meci greu. Ați văzut și dumneavoastră, Viitorul a avut un start de sezon extraordinar, cu 3 victorii. Joi au avut un duș rece (6-3 cu Gent în turul 2 preliminar al Ligii Europa), dar știm că au o echipă foarte bună, motiv pentru care dau și mulți jucători la echipele naționale, atât cea de tineret, cât și naționala mare. Dar, cred că e important ceea ce facem noi în teren, iar dacă repetăm ceea ce am pregătit cu Mister toată săptămâna, cu siguranță nu ne vom întoarce cu mâna goală. (…) N-am avut un start extraordinar, avem două înfrângeri… Cred că ne lipsește un pic de încredere. Începem jocurile bine, avem momente prelungite când controlăm jocul, dar după aceea avem o cădere psihică, nu știu de ce. O să încercăm să rezolvăm și această problemă, apoi cu siguranță va fi mult mai bine”, a afirmat mijlocașul.
Înaintea acestui meci, FC Viitorul este liderul clasamentului din Casa Liga 1, cu 6 puncte și golaveraj 6-0, în vreme ce FC Hermannstadt este pe locul 12, fără niciun punct.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns