Trif după crimele din Caracal – STS a eșuat în două tragedii în care oameni nevinovați au plătit cu viața

429

Actualul Ministrul al Turismului și lider al PSD Sibiu, Bogdan Trif, a reacționat, sâmbătă, după tragedia de la Caracal. Trif cere trecerea STS sub coordonarea MApN.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a scris, sâmbătă, pe Facebook, faptul că după cazul Alexandrei, fata de 15 ani, despre care anchetatorii au dovezi că a fost ucisă în casa unui mecanic auto, că vinovații trebuie să plătească, iar STS a eșuat din nou, după tragedia din Apuseni.
„În România există un serviciu de telecomunicații dotat cu echipamente de zeci de milioane de euro pentru recepționarea și localizarea apelurilor telefonice și cu toate acestea Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) găsește tot felul de scuze și pasează responsabilitatea în cazul fetiței ucise. Se pare că STS, unicul serviciu care gestionează apelurile la 112, nu a învățat nimic din tragedia din Apuseni când, în 2014, avionul pilotat de Adrian Iovan s-a prăbușit și doi oameni și-au pierdut viața. Și atunci STS a indicat greșit aria în care s-ar fi aflat victimele iar salvatorii nu au ajuns la timp pentru ca oamenii să fie salvați”, a scris Bogdan Trif.

VIDEO ȘI FOTO DESPRE ACEST CAZ  VEDEȚI AICI
Trif arată cu degetul spre procurorul care nu a permis intervenția spunând că dacă polițiștii intrau la timp în casa lui Gheorghe Dincă, ar fi putut fi salvată Alexandra.
„În ce țară normală se acceptă ca un procuror să decidă cu de la sine putere când trebuie făcută o descindere într-un caz de lipsire de libertate? La Caracal un astfel de procuror a întârziat o intervenție a poliției, deși această intervenție ar fi putut salva viața unei de fete de 15 ani ținută captivă de un dereglat mintal. STS a eșuat în două tragedii în care oameni nevinovați au plătit cu viața din cauza unor erori inadmisibile. Se impune regândirea sistemului pentru ca pe viitor astfel de drame să nu se mai întâmple”, a mai spus ministrul Turismului.
Acesta susține ideea ministrului Apărării Naționale, Gabriel Leș, ca STS să treacă sub coordonarea MApN: „Este nevoie ca STS să-și recâștige credibilitatea urgent!”, afirmă Trif.
De asemenea, ministrul mai spune că trebuie înțeles faptul că procurorii sunt „obligați” să-și schimbe atitudinea față de cetățeni și să intervină imediat atunci când viața unui om este pusă în pericol.
Bogdan Trif, care este și președinte al PSD Sibiu, a transmis condoleanțe familiei Alexandrei și a spus că va face tot ce ține de el pentru aflarea adevărului în acest caz și pentru ca cei vinovați să plătească și astfel de cazuri să nu se mai repete.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi