fbpx

Proiectul „Cool-Tura prin cartiereˮ este gata de start – În cinci locații din Sibiu și una la Hosman

680

Timp de patru ediții, proiectul „Teatrul din cartierˮ a adus bucurie sibienilor, venind până aproape de casele lor, vorbindu-le despre istoria locului în care trăiesc, despre subiecte care îi privesc, adresându-se tuturor categoriilor de vârstă și sociale.

Anul acesta, dorința organizatorilor este de a dezvolta acest proiect, înglobându-l într-unul mai amplu, intitulat „COOL-Tura prin cartiereˮ, care vine cu o ofertă mai bogată și mai diversă de evenimente. În total, Asociația Culturală BIS a pregătit treisprezece spectacole și ateliere, ce se vor desfășura în aer liber, în cinci cartiere ale Sibiului (Valea Aurie, Țiglari, Trei Stejari, Ștrand, Terezian) și de asemenea la Hosman, vechiul sat săsesc de pe Valea Hârtibaciului. Programul va cuprinde anul acesta mai multe ateliere, mai multe spectacole pentru copii, un concert Suburbia 11 și de asemenea art terapie practică prin teatru, de care vor beneficia pacienții permanenți ai Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.
Proiectul „COOL-Tura prin cartiereˮ se va desfășura în perioada 1 august- 12 septembrie 2019. Inaugurarea sa va avea loc la Grădina BIS (str. Ștefan cel Mare nr.56), joi, 1 august, de la ora 20:00, cu un spectacol invitat de la București, produs de Asociația ADO împreună cu Teatrul Luni de la Green Hours și Centrul de Teatru Educațional Replika. Este vorba despre „Copii răi”, de Mihaela Michailov, în regia lui Alexandru Mihăescu, un one woman show cu Katia Pascariu, care se joacă cu mare succes de 8 ani. Spectacolul are la bază un caz real și aduce în discuție sistemul de educaţie din România, relațiile de putere copii-profesori-părinți, violența sub diversele ei forme, tendința de robotizare a elevilor, de sancționare a inițiativei și a gândirii libere, influența asupra tinerilor a grupurilor în care ei activează, etc.
A doua zi, pe 2 august, de la ora 18:00, copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani sunt așteptați la „Anaz și Dragonulˮ, o poveste emoționantă despre inadaptare, prietenie și recunoștință, scrisă de Bianca Babeş și interpretată de de tinerii actori Cristian Iordan și Elena Bădărău. Muzica și versurile semnate de Claudiu Fălămaș vor crea o atmosferă plină de veselie.
Nu putea lipsi bineînțeles, „Orașul meuˮ (sezon 2019), în regia lui Bogdan Sărătean, pornind de la o idee de Flaviu Suhastru. Spectacolul se va desfășura marți, 6 august, de la ora 20:00, la Grădina BIS și noutatea de anul acesta este că vor fi invitați pe scenă locuitori ai cartierelor sibiene, care vor relata întâmplări inedite din locurile în care au copilărit. Fanii „Lipicioșii”, proiectul muzical al Asociației BIS, vor putea asculta pe 11 august, de la ora ora 20:00, la Grădina BIS, un nou show muzical multiningv, alcătuit din compoziții originale semnate Claudiu Fălămaș și Matli MC, dar și din cover-uri din cele mai diverse. Locuitorii din Ștrand, unde în anii trecuți proiectul „Teatrul din cartierˮ a fost foarte bine primit, sunt invitați de data aceasta să vină cu copiii pe 16 august și17 august, de la ora 19:00, la „Povești africaneˮ, respectiv „Anaz și Dragonulˮ.
Vor urma evenimente la Moara Veche din satul Hosman, apoi în Valea Aurie, pe stadionul de rugby Bebe Boboc și în Cartierul Trei Stejari. Proiectul se va încheia pe 12 septembrie, de la ora 19:00 cu un concert live susținut de Charlie Fălămaș și Ceaun Battle cu Food Monkey & The Bear.
Accesul publicului este liber la toate evenimentele.
Proiectul „COOL-Tura prin cartiereˮ este o acțiune cofinanțată de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Municipiului Sibiu (Agenda Comunității), precum și de Consiliul Județean Sibiu (Agenda Comunității). Asociația Culturală BIS le mulțumește tuturor celor care au alergat la Maratonul Internațional Sibiu pentru Teatrul din Cartier, realuat anul acesta sub formă extinsă, sub numele „COOL-Tura prin cartiereˮ.

PROGRAM COOL-TURA PRIN CARTIERE (un proiect comunitar)

Cartier Trei Stejari (Grădina BIS Teatru, str. Ștefan cel Mare nr.56)
1 august ora 20:00 – Deschiderea oficială a proiectului Cool-tura prin cartiere
“Copii răi”, de Mihaela Michailov, cu Katia Pascariu (Replika & ADO) – spectacol invitat
2 august ora 18:00 – Anaz și dragonul (spectacol pentru copii cu vârste cuprinse între 5-12 ani)
6 august ora 20:00 – Orașul meu (sezon 2019) – spectacol în cadrul Cool-tura prin cartiere

Cartier Terezian
8 august – începând cu ora 10:00. Liniștea. Terapie prin teatru pentru pacienții permanenți ai Spitalului de Psihiatrie “Dr. Gh. Preda”, Sibiu.

Cartier Trei Stejari (Grădina BIS Teatru, str. Ștefan cel Mare nr.56)
11 august ora 20:00 – Lipicioșii – Planeta roz bombon, un spectacol muzical

Cartier Ștrand (Parcul Ștrand)
16 august ora 19:00 – Povești africane (spectacol pentru copii cu vârste cuprinse între 4-10 ani)
17 august ora 19:00 – Anaz și dragonul (spectacol pentru copii cu vârste cuprinse între 5-12 ani)

Sat Hosman, Moara Veche
20 august ora 18:00 – Povești africane (spectacol pentru copii cu vârste cuprinse între 4-10 ani)

Cartier Valea Aurie, stadionul de rugby Bebe Boboc
29 august ora 20:00 – Concert Suburbia 11
30 august ora 19:00 – ORAȘUL MEU (sezon 2019, cu invitați din cartiere)

Cartier Trei Stejari (Grădina BIS Teatru, str. Ștefan cel Mare nr.56)
31 august ora 20:00 – Născut în ‘90 (Reprezentația cu numărul 50 din repertoriul BIS Teatru)

Sat Hosman, Moara Veche
7 septembrie – ora 17:00 Anaz și dragonul (spectacol pentru copii cu vârste cuprinse între 5-12 ani)

12 septembrie ora 19:00 – Închiderea oficială a proiectului COOL-tur prin cartiere: CEAUNIADA.
Muzică live cu Charlie Fălămaș și Ceaun Battle cu Food Monkey & The Bear. La Grădina BIS Teatru.
INTRAREA ESTE LIBERĂ la toate evenimentele.

Ateliere în cadrul proiectului COOL-TURA PRIN CARTIERE

Atelierele Cartierul meu – (în toate cartierele implicate în proiect)
Atelier performance “Marea Foame” – Țiglari (Lacul Binder) în 15 august
Atelierele “Județul meuˮ – la Moara Veche, din Hosman, în 20 august și în 7 septembrie

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.