Sibiul redevine capitala celui mai dur raliu de hard-enduro din lume – Începe Red Bull Romaniacs 2019

2 1.194

Marți este startul unei noi ediții Red Bull Romaniacs (30 iulie – 3 august). Cel mai dificil raliu de hard-enduro din lume, are pe lista de înscriși adevărate vedete ale acestui sport, precum: Graham Jarvis, Jonny Walker, Wade Young, Alfredo Gomez sau Billy Bolt.

Se anunță o cursă extrem de disputată la toate cele patru clase: Gold (cel mai dificil traseu), Silver, Bronze și Iron, riderii, reprezentând 50 de națiuni, dorindu-și o ediție mai ușoară comparativ cu 2018, când traseul a devenit aproape imposibil din pricina ploilor torențiale. Vremea se dovedește însă destul de imprevizibilă vara aceasta în Carpați, așa că nu putem decât să sperăm că zeii vremii vor fi mai blânzi de această dată. Teo Isac, directorul de traseu și cel care coordonează o echipă internațională de track manageri cu enduriști iscusiți provenind din șapte țări, afirmă că nu va fi un raliu ușor, totuși, vorbim de cel mai dur din Seria Mondială. Prima dintre cele patru zile de off-road este una compactă și tehnică, a doua este cea mai lungă, cu distanțe mari de parcurs la toate clasele, a treia zi este tot una compactă, dar care dă posibilitatea de respiro, având inclusă o legătură de 40 de km. Cea de a patra, și ultima zi de off-road, este gândită să fie cea mai dură și se va încheia cu deja tradiționalul finiș de pe dealul Gușteriței de lângă Sibiu.
Până la zilele de off-road, concurenții au de trecut peste Prologul din centrul orașului. Un show urban cu 12 secțiuni de obstacole drept scenă și rideri determinați să obțină o clasare cât mai bună pe lista de start a primei zile în munți. Așadar, mâine, 30 iulie, începând cu ora 08:00, pe Bd-ul Coposu din Sibiu au loc calificările pentru finala de la Prolog, cea care va începe la ora 17:00 și va fi transmisă în direct la tv, de către Pro.X (România), și online, de Red Bull TV (stream internațional disponibil în trei limbi).red bull 2

LA CE VOR FI FOLOSITE FONDURILE STRÂNSE ÎN 2019?
Pentru a îmbunătăți două grădinițe din zona Văii Oltului:
Câinenii Mici – spațiul de joacă din exterior trebuie să fie refăcut complet și, de asemenea, zona de jocă din interior necesită o renovare completă. Intenția noastră este să oferim grădiniței jucării care pot fi mutate în interior în timpul lunilor de iarnă.
Greblești – vom crea un loc de joacă, vom achiziționa și instala un echipament de joacă pentru grădiniță.

Programul raliului
Marți, 30 iulie
08:00 – Clasa Bronze, Calificări pt. Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu
10:45 – Clasa Silver, Calificări pt. Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu
12:00 – Clasa Gold, Calificări pt. Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu
12:45 – Clasa Iron, Calificări pt. Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu
17:00 – Finalele de la Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu

Miercuri, 31 iulie – Sâmbătă, 3 august
Zilele 1-4 de off-road.

Sâmbătă, 3 august
11.30 – Finișul raliului pe dealul Guşterița de lângă Sibiu

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. Brindusa scrie

    La locuitorii din zonele de desfasurare a raliului s-a gandit cineva? Nu este deloc placut sa te trezesti sambata dimineata la 5 in zgomote de motoare.
    De asemenea, de drumurile, potecile din padure distruse de aceasta cursa, cine are grija? Poate fondurile ar trebui directionate pentru refacerea si conservarea mediului afectat de aceasta competitie.

  2. aaaaa scrie

    Dar in judetul Sibiu nu sunt gradinite care trebuiesc renovate?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.