canicula 2
FOTO: arhivă

Ultima zi din luna iulie aduce temperaturi de peste 30 de grade în toată țara. În sud însă gradele vor urca și mai mult, dar spre după-amiază lucrurile se schimbă, scrie digi24.ro

Vremea va fi extrem de caldă, iar disconfortul termic va fi accentuat. În Câmpia Română şi în Dobrogea, va fi caniculă. După-amiaza, vor fi averse, descărcări electrice, vânt intens, vijelii şi grindină în regiunile intracarpatice, la deal şi la munte.

Furtunile vor cuprinde, joi, regiunile nord-vestice, centrale, sud-estice şi zonele montane, unde cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp.

În prag de weekend, averse cu descărcări electrice şi vânt intens vor fi doar pe la munte, dar seara, acestea vor apărea în vestul, în sudul şi în centrul ţării.

Sâmbătă, furtunile se vor muta în jumătatea de est a teritoriului.

Vremea la munte
Vremea va fi instabilă la munte în zilele următoare. În fiecare după-amiază, vor fi perioade cu averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor trece de 25…35 l/mp.

Vremea pe litoral
La mare, vor fi unele condiţii de ploaie doar în nordul litoralului, dar joi după-amiaza şi seara, aversele cu descărcări electrice şi vânt intens vor cuprinde toate staţiunile.

Totodată, atmosfera va deveni instabilă, iar vremea se va răci semnificativ, astfel că sâmbătă, valorile termice se vor opri la 24 de grade Celsius.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns