fbpx

Protest sâmbătă la Sibiu pentru Alexandra și toate victimele sistemului

857

Alexandra este în primul rând victima sistemului, și abia apoi a lui Gheorghe Dincă. Este victima sistemului împotriva neregulilor căruia protestează de 600 de zile încoace comunitatea sibiană. Protestatarii Vă Vedem vor ieși din nou în stradă, sâmbătă, de acestă dată în marș. Pentru Alexandra și pentru toate victimele sistemului. 

”Sâmbătă, când împlinim 600 de zile de protest continuu, vom ieși la un protest-marș în memoria Alexandrei Măceșanu – și a tuturor victimelor incompetenței statului român.

Fie că vorbim de corupție, fie că vorbim de incompetență, fie că vorbim de complicități între instituțiile statului și grupările interlope, fie că vorbim de toleranța criminală a acelorași autorități față de violența de gen – toate aceste cauze cumulate fac din cetățeanul român o victimă a propriului stat.

Care, în loc să ne protejeze, ne ucide.

„Nu ține linia ocupată!” Propoziția aceasta, adresată de un polițist victimei pe care trebuia să o apere, condensează în ea tot ceea ce a ajuns să însemne statul în ultimii ani: o materie toxică alcătuită dintr-un amestec criminal de cinism, nepăsare, indolență, ciocoism, obrăznicie, dezumanizare.

Un stat ale cărui instituții sunt construite dintr-o astfel de materie toxică își conduce, sistematic și repetat, cetățenii la moarte: accidentul aviatic din Apuseni, Colectiv, scandalul HexiPharma, asasinarea tinerelor din Caracal sunt doar efectele lui cele mai vizibile & revoltătoare.

Nu mai acceptăm să trăim într-un astfel de stat. Vrem resetarea lui completă. Vom ieși sâmbătă, de la ora 18, în Zona liberă de corupție pentru a arăta asta. Și vom fi în stradă atâta vreme cât va fi nevoie.”, este chemarea organizatorilor la protestul Vă Vedem de sâmbătă de la ora 18.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.