screen shot 2018 10 01 at 22.57.23
FOTO arhivă

Mai mulţi scriitori de etnie romă din SUA, Polonia, Germania, Serbia, Franţa, Grecia, Israel, Norvegia, Japonia  și România îşi dau întâlnire de joi până duminică, în patru localităţi din judeţul Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional al Romilor „Romai Poesia”, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Mesajul romilor către populaţie: Renunţaţi la prejudecăţi

” Această a IV-a ediție va face cunoscut publicului larg preocupări ale etniei rome înprimul rând în plan cultural, ca o dovadă a înzestrărilor multiple ale sale, estompate de tot felul de prejudecăți. La manifestări vor participa și cunoscuți scriitori români, între care Nicolae Băciuț reprezentant de frunte al generației ’80, care va fi amfitionul festivalului alături de Luminița Cioabă, inițiatorul acestui festival”, se arată în comunicat.

Festival organizat de Fundaţia Culturală a Romilor “Ion Cioabă”

Festivalul International „Romaii Poesia” de Fundația Culturală a Romilor „Ion Cioabă”, în parteneriat cu Asociația Partida Romilor Pro-Europa şi Institutul Cultural Român, fiind cofinanțat de Primăria Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale. La Sibiu, evenimentul se va desfășura în P-ţa Cetăţii, de la ora 19,00, într-un maraton cultural dinamic și divers, plin de culoare, fantezie și bună dispoziție. Festivalul Internațional  „Romai Poesia” oferă pe tot parcursul desfășurării evenimente cultural-artistice ofertante pentru presă și pentru publicul larg, făcând cunoscute lucruri mai puțin știute, fața nevăzută a unei lumi care are multe de relevat, din trecutul ei, dar care-și proiectează și un viitor mai bun.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu