Se caută voluntari în Sibiu pentru copiii din grija statului

798

Este nevoie de 60 de noi prieteni-voluntari ai copiilor din centrele de plasament. 110 de copii institutionalizati si din medii defavorizate din Sibiu asteapta voluntari in programul educational Ajungem MARI pentru a le fi alaturi in urmatorul an scolar.

Programul se desfasoara in Bucuresti și alte 24 de județe. In prezent se implica 1.600 de voluntari, dar o parte dintre acestia vor parasi proiectul. De aceea este nevoie constant de noi recrutari si sprijinul comunitatii.
Voluntarii vor dedica, timp de 8 luni, 3 ore pe saptamana pentru pregatire scolara sau ateliere creative. Voluntarii nu au nevoie de experiență în lucrul cu copiii. Ei vor participa initial la un curs de 8 ore despre metode de lucru cu copiii cu trauma. Condițiile sunt dorința de implicare, seriozitatea și vârsta de peste 16 ani.
Experiența de voluntariat este una frumoasă, iar voluntarii spun că primesc mai mult decat daruiesc:
„Voluntariatul la Ajungem Mari este una dintre cele mai frumoase experiente. M-a ajutat sa devin un om mai bun, sa descopăr suflete pure si sa dăruiesc cunoștințe, inspirație și iubire acolo unde lipsesc cel mai mult. Am invatat de la copii si de la colegii voluntari că fiecare gest contează și contribuie la viitorul lor.” Mariana, voluntar in Brasov.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)