Se caută voluntari în Sibiu pentru copiii din grija statului

1 745

Este nevoie de 60 de noi prieteni-voluntari ai copiilor din centrele de plasament. 110 de copii institutionalizati si din medii defavorizate din Sibiu asteapta voluntari in programul educational Ajungem MARI pentru a le fi alaturi in urmatorul an scolar.

Programul se desfasoara in Bucuresti și alte 24 de județe. In prezent se implica 1.600 de voluntari, dar o parte dintre acestia vor parasi proiectul. De aceea este nevoie constant de noi recrutari si sprijinul comunitatii.
Voluntarii vor dedica, timp de 8 luni, 3 ore pe saptamana pentru pregatire scolara sau ateliere creative. Voluntarii nu au nevoie de experiență în lucrul cu copiii. Ei vor participa initial la un curs de 8 ore despre metode de lucru cu copiii cu trauma. Condițiile sunt dorința de implicare, seriozitatea și vârsta de peste 16 ani.
Experiența de voluntariat este una frumoasă, iar voluntarii spun că primesc mai mult decat daruiesc:
„Voluntariatul la Ajungem Mari este una dintre cele mai frumoase experiente. M-a ajutat sa devin un om mai bun, sa descopăr suflete pure si sa dăruiesc cunoștințe, inspirație și iubire acolo unde lipsesc cel mai mult. Am invatat de la copii si de la colegii voluntari că fiecare gest contează și contribuie la viitorul lor.” Mariana, voluntar in Brasov.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Dobrescu Liviu scrie

    Mare atenție la cine se oferă ca voluntar… bănuiesc că persoanele respective sunt testate psihic! Și trebuie urmărit dacă au priză la copii, dacă iubesc copiii și dacă au experiență în activitatea cu copiii, nu cum susțineți voi că nu e necesară experiența… de ce n-ar fi, pentru că sunt deja traumatizați? Mai revizuiți condițiile!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...