Dăncilă a demis-o pe Andronescu de la Ministerul Educației

153

Viorica Dăncilă a anunțat pe pagina sa de Facebook că o va demite pe Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației. motivul este o declarație a acesteia din urmă privitoare la cazul Caracal. A spus că pe „vremea ei” fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străini în maşină.

”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii.” este anunțul făcut de premierul Viorica Dăncilă pe pagina de Facebook.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi