IULIE a bătut toate recordurile de temperatură de când există înregistrări pe Pământ

0 170

Luna ce tocmai s-a încheiat a fost cea mai caldă lună de Iulie din istorie, la nivel global, potrivit Organizației Meteorologice Mondiale – OMM. Organizația care urmărește schimbările climatice de când există înregistrări, a dezvăluit că ultimul val de căldură din europa a spart recordurile din toate timpurile.

Temperaturile uriașe din Iulie s-au produs după ce luna Iunie a avut deasemenea toate recordurile de temperatură depășite. Primele 29 de zile ale lunii Iulie 2019 au fost sensibil mai calde decât cele din Iulie 2016, o altă lună care bătuse recorduri și cele mai caniculare în acest an până în prezent. Acum trei ani, temperaturile la nivelul solului și al oceanului au fost cu o medie de 0,87 de grade mai mari decât media secolului trecut., potrivit OMM.

„Întotdeauna am trăit veri călduroase, dar asta nu mai e vara tinerețiilor noastre”, a mărturisit pentru agenția Reuters, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care a reafirmat că trebuie luate măsuri pentur a încetini ritmul de încălzire globală.

Oamenii de știință spun că temperaturile mari înregistrate odată cu încălzirea globală provocată de schimbarea de climă vor continua să crească cu o medie de 1,5 grade între anii 2030 și 2052, dacă nimic nu se schimbă în modul actual de folosire a resurselor de către omenire.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.